Gemeente Tilburg

GO 04219

Datum
2 december 2004

Parkeren Zorgvlied

Binnenkort politiecontrole!

In 2003 is het plan van aanpak voor Zorgvlied afgerond. De straten zijn opnieuw geasfalteerd, de trottoirs vernieuwd en de bomen hebben meer ruimte gekregen. Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt over het parkeren. Helaas is gebleken dat niet alle mensen zich houden aan deze afspraken Dit lijdt tot veel overlast. De wijkagent gaat daarom de komende weken streng controleren op parkeren van auto's.

Voordat de gemeente begonnen is met herinrichten van de straten in het noordelijk deel van Zorgvlied, is er uitgebreid gecommuniceerd met de bewoners. De informatieavonden hebben er uiteindelijk toe geleid dat er geen drempels aangelegd zijn in Zorgvlied. Om de snelheid alsnog te remmen én om de monumentale bomen te beschermen was het nodig om de trottoirs breder te maken. De rijbaan werd daardoor smaller. Dit, in combinatie met parkeren op de rijbaan, moest er toe leiden dat de snelheid in de straten omlaag ging. Deze plannen zijn destijds ook bekrachtigd met een collegebesluit.

Helaas blijkt echter dat er steeds vaker op het trottoir wordt geparkeerd. De gemeente krijgt steeds vaker meldingen over parkeren op het trottoir, asociaal parkeergedrag, verzakte trottoirs én hoge snelheden in de woonstraten. Bovenstaande punten worden allemaal veroorzaakt door het feit dat de bewoners niet op de rijbaan of daarvoor bestemde vakken parkeren.

Parkeren op het trottoir is niet nodig. Er is genoeg ruimte om op de rijbaan te parkeren. De gemeente wil dan ook vasthouden aan de destijds bepaalde uitgangspunten. In overleg met de wijkagent is daarom besloten om de komende tijd streng te gaan controleren op foutparkeren. U loopt hierdoor kans op een bekeuring van 45 euro.

Laat het zo ver niet komen! Houd de buurt leefbaar. Probeer met de bewoners uit uw straat afspraken te maken over het parkeren, maar parkeer niet op het trottoir.

Meer informatie

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Robert Hornikx, projectcoördinator van gebiedsteam West. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 87 41. Ook kunt u contact opnemen met de Wijkagent, John van Oorschot. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844


---- --