Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 3 december 2004

(


Nieuwveen Aanrijding met ernstig letsel

Vrijdag 3 december vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats op het Blokland. Een 61-jarige automobiliste uit Nieuwveen reed linksaf een inrit op. Hierbij zag zij een 39-jarige man uit Mijdrecht, die werkzaamheden aan de inrit uitvoerde, over het hoofd. De man werd aangereden en is met ernstig letsel overgebracht naar het LUMC in Leiden. De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.


Alphen aan den Rijn Verkeersongeval, automobilist rijdt door

Vrijdag 3 december even voor 10.30 uur vond voor de kruising Eisenhowerlaan/Vliestroom een verkeersongeval plaats. Een 16-jarige scooterrijder uit Leimuiden reed over de Eisenhowerlaan in de richting van de Albert Schweitzerbrug. Net voor de kruising werd hij ingehaald door een bestuurder van een zwarte auto, gelijkend op een Volkswagen Golf, met de letter 'L' in het kentekennummer. De bestuurder stuurde direct na het inhalen terug naar de rechterrijstrook en nam de afslag naar de Vliestroom. Door deze manoeuvre raakte de scooterrijder de stenen rand langs de weg en kwam ten val waardoor hij een wond aan een knie opliep. De bestuurder van de auto is rechtsaf geslagen nadat hij door roodlicht had gereden. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.


Alphen aan den Rijn Politie zoekt getuigen rond autobrand/woninginbraak

De politie vraagt nogmaals de aandacht van getuigen die informatie kunnen geven over een uitgebrande auto aan de Briljantstraat en een woninginbraak aan de Prins Hendrikstraat. In de nacht van dinsdag 30 november op woensdag 1 december brandde op een parkeerplaats een witte Citroën, type Berlingo met kentekennummer 97 - VG - HR uit. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Citroën op donderdag 4 november werd gestolen vanaf de Weerdestein. In de auto werd een brandkast aangetroffen die, naar nu blijkt, afkomstig is van diefstal uit de woning aan de Prins Hendrikstraat. Deze inbraak vond plaats op vrijdag 26 november tussen 17.00 en 23.30 uur. De brandkast werd met grof geweld uit de woning weggehaald. In de kluis zat een aantal fotoalbums, sieraden en enkele andere persoonlijke goederen. Inmiddels zijn er enkele van de fotoalbums teruggevonden. Deze werden in het Aarkanaal langs de Westkanaalweg aangetroffen.
De politie heeft nog enkele vragen. Zij verzoekt getuigen die de auto de afgelopen maand in Alphen aan den Rijn en omgeving hebben zien rijden contact op te nemen. Mogelijk heeft de bestuurder getankt in dit gebied. Mogelijk zijn er getuigen die de Berlingo, een bestelauto, hebben gezien vorig weekend of begin deze week tussen de golfbaan en de Ter Aarsebrug. Mogelijk werden de daders gestoord bij het weggooien van de goederen. Ook getuigen die de bestelauto in de Prins Hendrikstraat hebben gezien of die informatie hebben over; de persoon of personen die met de bestelauto hebben gereden, de toedracht van de brand, de diefstal worden verzocht contact op te nemen met het woninginbrakenteam van de politie via 0172 - 484323.

Schoonhoven Overschrijding constructiesnelheid
De politie maakt proces verbaal op tegen een 17-jarige bromfietser uit Stolwijk wegens diverse overtredingen. De Stolwijker werd woensdag 1 december tijdens een verkeerscontrole staande gehouden op de Opweg. Zijn bromfiets werd op de rollertestbank gezet voor het meten van de constructiesnelheid. De uitslag was ruim boven de 2 Kw. Tevens was de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat en was zijn voertuig niet voorzien van een verzekeringsplaatje. De bromfiets is in beslaggenomen voor verder technische onderzoek.

Lekkerkerk Roodlicht controle
De politie heeft op donderdag 2 december een roodlicht controle gehouden op de C.G. Roosweg. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats tussen 08.30 en 09.30 uur.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Verkeersongeval
Vrijdag 3 december vond omstreeks 09.45 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Zuidplaslaan/Zwanendaal. Een 15-jarige fietster uit Nieuwerkerk a/d Ijssel reed over het fietspad langs de Zuidplaslaan en stak de kruising over. Een voor haar van links komende automobilist uit haar woonplaats verleende geen voorrang. De bestuurder had slecht zich vanwege de nog beslagen zijruiten. Een aanrijding was het gevolg. De fietster kwam ten val en liep letsel op aan een knie. Zij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --