2e persbericht van vrijdag 3 december 2004

Eindhoven 03-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanslag Frankrijkstraat bij Opsporing Verzocht

Het televisie-programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteedt aanstaande maandag aandacht aan de aanslag op de Islamitische basisschool aan de Frankrijkstraat. In de nacht van zondag 7 op maandag 8 november was daar een explosie die de voordeur en enkele ramen van het gebouw vernielde. Ook sneuvelden ramen van woningen in de buurt. De uitzending op maandag 6 december is te zien op Nederland
1 en duurt van 19.30 tot 20.00 uur en van 22.00 tot 22.30 uur. Op dinsdag 7 december is vanaf 10.30 uur op Nederland 1 een herhaling van de uitzending te zien.

Eindhoven: Auto gestolen

Vrijdagochtend omstreeks 9.30 uur is in de Doctor Poletlaan een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Renault Twingo met kenteken 45 LF PF. De tas van de eigenares met daarin de autosleutels, was afgelopen donderdag uit haar kantoor aan de Doctor Poletlaan gestolen. De andere gestolen spullen zijn een mobiele telefoon, een rijbewijs, een kentekenbewijs, bioscooppasjes en een bankpas. Met behulp van de reserve sleutels kon ze gebruik blijven maken van haar auto. Kort nadat ze de volgende dag haar auto voor het kantoor parkeerde was het voertuig verwenen.

Eindhoven: Bedrijfswagen gestolen

Een witte Mercedes bestelbus van het type 311 CDI is tussen vrijdag
2.15 en 11.00 uur gestolen. Het kenteken is 52 VZ XT. Het voertuig stond geparkeerd op de parkeerplaats van het Winkelcentrum Woensel. De bedrijfsauto is voorzien van blauwe of zwarte letters met de tekst Adriaanse erop.

Best: Winkeldievegge aangehouden

Een 23-jarige Eindhovense is vrijdagmiddag om 13.15 uur aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat. Ze wordt verdacht van poging tot diefstal. Toen de verdachte de winkel wilde verlaten ging het alarm af. Winkelpersoneel vroeg haar dr jas uit te doen om te controleren. Ze had twee broeken over elkaar aangetrokken. Een daarvan was een broek afkomstig uit de winkel. Toen de verdachte begreep dat de politie was ingelicht, probeerde ze te vluchten. Het winkelpersoneel probeerde haar dat te beletten waarop de verdachte een paar klappen uitdeelde. Zij is voor verder onderzoek ingesloten.