Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 3 december 2004

Provincie Groningen 03-12-2004 -

Noordbroek: auto in de sloot, bestuurster gewond
Een 37-jarige automobiliste uit Appingedam is vrijdagmorgen met haar auto in de sloot geraakt naast de Noorderstraat bij Noordbroek. Ze liep daardoor borst en rugklachten op. Ze is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen . Haar 3-jarig zoontje die achter in de auto zat bleef ongedeerd. De auto raakte flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het ongeval ontstond doordat de Damster even niet goed oplette, waardoor ze in de berm terechtkwam. De stuurcorrectie daarna was te heftig waardoor de auto begon te spinnen en ze in de sloot tot stilstand kwam.

Winsum: verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole in Winsum zijn drie automobilisten bekeurd voor het rijden in verboden richting. Men reed vanaf de C. F. Sytzamastraat de Provincialeweg op, hetgeen niet is toegestaan. Slechts rechtdoor oversteken mag. Een automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel. In totaal werden 50 automobilisten gecontroleerd.

Groningen: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg in Groningen werden vrijdagmorgen 864 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 50 te hard. De hoogst genoteerde reed 75 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Winsumerweg bij Groningen (80 km/u) werden 982 voertuigen gecontroleerd tussen 10.00 en 12.00 uur. Daarvan reden er 9 te hard. De hoogst genoteerde reed 106 km/u.

Groningen: gewonde botsing Eikenlaan
Bij een botsing op de Eikenlaan in Groningen is vrijdagmiddag een 87-jarige automobiliste uit Groningen gewond geraakt. Ze is voor nadere behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.Twee andere betrokkenen raakten licht gewond en konden na behandeling ter plekke weer naar huis. Het ongeval ontstond toen de gewonde vrouw achteruit reed vanaf de Esdoornlaan de Eikenlaan op. De over de Eikenlaan rijdende automobilist, een 60-jarige inwoner van Groningen, botste vervolgens frontaal op haar auto. Daarna raakte de 60-jarige Stadjer enigszins uit koers en raakte nog een 15-jarige fietser die op de Eikenlaan stond te wachten op het fietspad om over te steken. De 87-jarige vrouw raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Gedurende de
bergingswerkzaamheden is de weg een tijdje afgezet.