HP voor het 10e achtereenvolgende kwartaal wereldwijd marktleider in diskopslagsystemen

UTRECHT, 3 december 2004 - HP is voor het tiende achtereenvolgende kwartaal wereldwijd de marktleider op het gebied van diskopslagsystemen, volgens cijfers van marktonderzoeker IDC(1). Het afgelopen kwartaal is het markt¬aandeel van HP in deze sector gestegen met 23,6 procent, terwijl de omzet met 2,4 procent is toegenomen.

Andere belangrijke cijfers van IDC over het derde kwartaal van 2004 luiden:
* HP bezet een gedeelde eerste plaats in de markt voor open Storage Area Network (SAN) -oplossingen, met een marktaandeel van 27,6 procent. Ten opzichte van het vorige kwartaal is de omzet gegroeid met 1,4 procent. HP is tevens de leider in het aantal geleverde open SAN-producten. Tijdens het afgelopen kwartaal heeft HP meer SAN-producten geleverd dan de twee naaste concurrenten gezamenlijk. Dit sluit aan op HP's strategie en de nieuwe producten van HP die erop gericht zijn om SANs meer binnen het bereik van MKB-klanten te brengen.
* Op het gebied van Network Attached Storage (NAS), een relatief nieuwe markt met een sterke groei, meldt IDC dat HP opnieuw de hoogste kwartaal- en jaaromzetgroei van alle leveranciers heeft doorgemaakt: respectievelijk 20,2 en 55,9 procent. HP wist ook het omzetaandeel te laten groeien, met 1,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit is de sterkste groei van alle leveranciers in het IDC-rapport.


Tijdens dit kwartaal heeft HP enkele belangrijke nieuwe StorageWorks-producten gelanceerd en heeft het bedrijf stappen ondernomen om zijn marktleiderspositie verder te versterken. Enkele van de belangrijkste ontwikkelingen tijdens het afgelopen kwartaal waren:
* Marktleiderspositie in een nieuw gebied dankzij de introductie van de HP StorageWorks Grid-stategie en -toekomstpad.
* Intensivering van de R&D-inspanningen op het gebied van de Information Lifecycle Management- en compliancy-initiatieven van het bedrijf.
* Verdere uitbreiding van het aantal verkoopspecialisten op het gebied van opslagsystemen.
* Introductie van de HP Storage Works XP12000 disk array, met hoge prestaties, capaciteit en bedrijfskritische functionaliteit voor de high-end markt.
* Introductie van de HP StorageWorks Modular Smart Array 1000 Small Business SAN Kit. Dit is een SAN-oplossing op instapniveau waarmee klanten uit het MKB de beschikking hebben over een compleet, aantrekkelijk geprijsd SAN product, inclusief configuratie en installatie.
* Het afgelopen kwartaal hebben HP StorageWorks-conferenties in Europa, de VS en Azië ruim 7.500 klanten en partners getrokken.

Volgens de door HP gerapporteerde financiële resultaten over op 31 oktober jl. afgesloten vierde kwartaal, hebben al deze inspanningen een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwartaalomzetgroei van 16 procent voor de HP StorageWorks-divisie. (1) Bron: IDC 'Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker', december 2004.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 oktober 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $79,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes 030 222 33 44 jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS Perlita Fränkel 023 562 82 08 perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland, Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht www.hp.nl