Gemeente Sint-Michielsgestel


03-12-04
Horecaconvenant
De horecaondernemers, verenigd in Horeca Nederland, de politie en de gemeente hebben een convenant gesloten waarin de afspraken zijn vastgesteld waaraan men gaat voldoen voor een goed en veilig functioneren van de horeca in de gemeente Sint-Michielsgestel. Het horecaconvenant past in het integraal veiligheidsbeleid waarin extra aandacht voor het handhaven van gemaakte afspraken.

De horecaondernemers zullen zich houden aan sluitingstijden en kunnen bij incidenten gebruik maken van de zogeheten horecatelefoon voor rechtstreeks contact met de politie. Er zijn afspraken over uitsluitingbeleid, over vandalisme over de verlichting en de wegen rondom de horecagelegenheden.

Het horecaconvenant is donderdag 2 december om 15.00 uur ondertekend door vertegenwoordigers van de betrokken partijen. In de gemeente zijn ongeveer 60 horecagelegenheden, sportkantines en gemeenschapshuizen ook meegeteld. Zo'n 65% van de commerciële horeca is lid van de Afdeling Sint-Michielsgestel van Koninklijk Horeca Nederland.