Gemeente Apeldoorn

Gemeente heft bouwstop Apenheul gedeeltelijk op

Apenheul mag van de gemeente verder werken aan de herinrichting van het terrein voor Berberapen in het park aan de noord-oostkant langs de J.C. Wilslaan. Voor een deel van het terrein is vandaag de bouwvergunning verleend. Het gaat om de aanleg van kunstmatige rotsen, een schutting en een gedeelte van de wandelroute door het terrein.

De bouwstop en de daaraan verbonden dwangsom die de gemeente Apenheul eind vorige week oplegde, blijft van kracht voor de afronding van de deels overdekte looproute. De afhandeling van de bouwvergunning voor dit deel vergt meer tijd, omdat daartoe de vrijstellingsprocedure in het bestemmingsplan moet worden toegepast.

De afgelopen dagen hebben architect, aannemingsbedrijf en Apenheul de gemeente voorzien van de ontbrekende informatie om de vergunningaanvraag volledig te kunnen beoordelen. Gisteren heeft de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstand) positief over het totale herinrichtingsplan voor het Berberapen-terrein geadviseerd. Op grond van het besluit van de gemeente heeft Apenheul in de loop van de dag de werkzaamheden hervat.

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-dec-2004 02:08