Nieuwe versie pcAnywhere biedt aanvullende beveiligingsopties en ondersteunt meerdere platformen

Symantec

Leiden, 3 december 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert een nieuwe versie van pcAnywhere, een van de meest gebruikte toepassingen voor besturing en beheer van systemen op afstand. pcAnywhere 11.5 biedt diverse aanvullende beveiligingsopties, vereist voor onder meer overheden en financiële instellingen. pcAnywhere 11.5 combineert een veilig product met veel features voor beheer op afstand met geavanceerde filetransfer-capaciteiten voor het snel oplossen van problemen op meerdere platformen. Met de nieuwe versie kunnen gebruikers vanuit Windows, Linux, Windows Pocket PC en Pocket PC Phone Edition op afstand een brede reeks apparaten beheren, vanuit één enkele beheerinterface pcAnywhere 11.5 richt zich op mobiele professionals, kleine ondernemingen, VARs en IT-afdelingen binnen middelgrote en grote organisaties.

pcAnywhere 11.5 bevat een aantal additionele beveiligingsopties, waardoor het product aantrekkelijk is voor een grotere groep gebruikers. Zo bevat de oplossing AES-encryptie (tot 256-bit cipher strength) voorgedragen voor validatie volgens Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2. FIPS 140-2 validatie is voor diverse overheidsinstanties een harde voorwaarde om tot aanschaf en gebruik over te kunnen gaan. De nieuwe versie biedt tevens adresblokkering en default encryptie van login-informatie. Andere beveiligingsopties zijn de 13 verschillende authenticatie methodes (waaronder RSA SecurID authenticatie), rangschikking, verplichte wachtwoorden, integriteitscontroles, de mogelijkheid om TCP/IP-adressen en subnetten te specificeren en de optie om de pcAnywhere-host te verbergen voor TCP/IP browse-lijsten.

Wanneer het aantal mobiele professionals toeneemt en organisaties met het oog op kostenbeheersing - op zoek zijn naar technologieën voor besturing en beheer op afstand, vormt beveiliging de beslissende factor bij het kiezen van de juiste oplossing, zegt Thom Bailey, director of product management, Symantec Enterprise Administration (SEA) bij Symantec. pcAnywhere 11.5 komt niet alleen tegemoet aan eisen die voor steeds meer bedrijven verplicht zijn geworden, het biedt eveneens uitstekende ondersteuning voor een brede reeks platformen en apparaten.

De nieuwe versie biedt ondersteuning voor meerdere platformen en de mogelijkheid om een brede reeks apparaten op afstand te beheren:
* pcAnywhere Mobile Biedt gebruikers de mogelijkheid om op afstand toegang tot hun systemen te krijgen vanaf hun Windows Pocket PC- en Pocket PC Phone Edition-apparatuur via een TCP/IP-verbinding, inclusief draadloze verbindingen zoals WiFi, GSM of Bluetooth;
* pcAnywhere Linux Host pcAnywhere-gebruikers kunnen hiermee Linux-systemen op afstand beheren, zonder speciale Linux-tools, dual-boot of gebruik van meerdere apparaten of consoles;
* pcAnywhere Web Remote Gebruikers kunnen hiermee op afstand Windows- en Linux-systemen veilig beheren via een Java-gebaseerde webinterface op Windows of Linux, zonder dual-boot of gebruik van meerdere apparaten;

* Windows Pre-Installation Environment (Windows PE) Support Biedt systeembeheerders de mogelijkheden om op afstand apparaten te herstellen zonder volledige Windows reboot.

Behalve een hoger prestatieniveau, biedt pcAnywhere 11.5 een optionele Bandwidth Auto-Detect functie, die de snelheid van iedere verbinding detecteert en automatisch de instellingen aanpast die invloed hebben op de prestaties. Een nieuwe connectie wizard assisteert beginnende gebruikers of tijdelijke IT-werknemers bij het snel en eenvoudig tot stand brengen van verbindingen. pcAnywhere heeft een File Auto-Skip functie waarmee gebruikers foutberichten kunnen blokkeren die verschijnen bij File Transfer- of Command Queue-processen wanneer een bestand in gebruik is of is verdwenen.

Beschikbaarheid
De Engelstalige versie van pcAnywhere 11.5 is per direct beschikbaar. De Nederlandstalige editie is beschikbaar vanaf eind december 2004. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl.