Gemeente Grave

Jaarlijkse vrijwilligersdag op 3 december

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het sociaal-cultureel en maatschappelijk leven. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat vrijwilligers meer in het zonnetje gezet mogen worden. Op 3 december organiseert de gemeente Grave daarom de 5e jaarlijkse vrijwilligersdag.

Vrijwilligers
Dat vrijwilligers de smeerolie van onze samenleving vormen, is alom bekend. Bijna elke club of vereniging bestaat bij de gratie van vrijwilligers. Ook in Grave zijn veel vrijwilligers actief binnen de clubs en verenigingen. Het college van burgemeester en wethouders wil meer positieve aandacht en waardering voor de vele vrijwilligers die actief zijn in Grave (naar schatting minimaal 1000 personen). Het college organiseert daarom elk jaar een speciale vrijwilligersdag. Elk jaar wordt daarbij een andere "groep" vrijwilligers uitgenodigd. Het opsplitsen van vrijwilligers in groepen gebeurt om organisatorische redenen. In een tijdsbestek van vijf jaar komen echter alle vrijwilligers in de gemeente aan de beurt. 2004 Is het laatste jaar in deze cyclus.

Uitnodigingen
De vrijwilligersdag (avond) wordt gehouden op vrijdag 3 december aanstaande. Plaats: Palazzotheater, Maasstraat 12, Grave. Aanvang 20.00 uur. Dit jaar worden de vrijwilligers uitgenodigd die werkzaam zijn bij de grotere instellingen, organisaties en scholen: Basisschool de Sprankel
Basisschool de Wegwijzer
Basisschool de Raamdonk
Openbare basisschool Hartenaas
Basisschool St. Jozef
Basisschool de Bongerd
Basisschool de Ester
Openbare Basisschool Harten2
Merletcollege
Sensis onderwijs
Asielzoekerscentrum Grave
Sensis - Centrum voor Hulpverlening aan Slechtziende en Blinde Mensen Vizier
Zorgcentrum Maaszicht
Platform voor mensen met een functiebeperking
PI Oosterhoek
De uitnodigingen zijn hiervoor inmiddels verstuurd. Mocht uw vereniging of organisatie niet genoemd zijn, neem dan contact op met de gemeente Grave. Uw vereniging of organisatie krijgt dan alsnog een uitnodiging.

Vrijwilliger van het jaar
Ook dit jaar zal weer een Vrijwilliger van het Jaar gekozen worden. Bij de uitnodiging zit een formulier waarmee u vrijwilligers kon voordragen. Tijdens de feestelijke avond zal bekend worden gemaakt wie zich Vrijwilliger van het Jaar mag noemen in de categorie vrijwilliger van een grotere instelling, organisatie of school.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Welzijn en Onderwijs, mevr. M. Gerrits, telefoon 0486-477 245.