Landelijke Studenten Vakbond


Pers uitnodiging - Pers uitnodiging - Pers uitnodiging

8e European Student Convention in Nijmegen

Utrecht, 30 November 2004

Van vrijdag 3 tot en met dinsdag 7 december organiseren de LSVb, het ISO en de Europese Studentenvakbond ESIB, de 8e European Student Convention. Tijdens de conferentie zullen ruim negentig studentenvertegenwoordigers uit 33 Europese landen het thema Building a democratic University behandelen in vijf parallelle workshops.

De afgelopen jaren is het debat over democratisering binnen instellingen toegenomen. Daarbinnen worden vragen gesteld als: Hoe kunnen we studenten betrekken in besluitvormende processen? Op welke manier kunnen we transparantie waarborgen? Hoe bewaren we de autonomie van instellingen met steeds meer externe financiering en deregulering? Welke rol nemen studenten in binnen het actief burgerschap? Al deze zaken zullen tijdens de conferentie ruimschoots aan de orde komen.

Aan het einde van de conferentie zal er een persconferentie plaatsvinden waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Als u op een ander tijdstip wil langs komen is dat ook mogelijk. De persconferentie vindt plaats op maandag 6 december van 17:00-17:30 in Hotel Erica, Molenbosweg 17 te Berg en Dal (vlakbij Nijmegen).

Voor vragen kunt u contact op nemen met Kim Toering, voorzitter LSVb:

06-45776937. Voor praktische informatie kunt u kijken op onze website: http://www.esib.org/8convention.

Wij hopen u op de ESC te ontmoeten.

Namens de LSVb, het ISO en ESIB

Kim Toering, Voorzitter LSVb

Madelein Hofmijster, Voorzitter ISO

Vanja Ivoseciv, Voorzitter ESIB