TNT Post Groep NV

Persbericht

Holden, onderdeel van General Motors, verlengt en breidt partnerschap met TPG in Australië uit

03 december 2004 - TPG N.V. heeft via zijn divisie TNT Logistics een overeenkomst gesloten voor de verlenging en uitbreiding van zijn logistieke contract met de Australische automobielfabrikant Holden, onderdeel van de General Motors groep.

TNT Logistics Australia zal voor een nieuwe periode van drie jaar optreden als Lead Logistics Provider voor Holden Service Parts Operation (HSPO), de reserve-onderdelendivisie van General Motors. Het contract omvat het vervoer vanaf 500 binnenlandse toeleveranciers, het vervoer van voorraden en spoedleveringen naar meer dan 350 dealers. Naast de activiteiten die al in het oude contract waren opgenomen, gaat TNT Logistics nu als extra dienst het verpakken voor haar rekening nemen. Deze activiteiten zullen worden uitgevoerd in een speciaal voor dit doel gebouwd logistiek centrum.

Andere activiteiten die TNT Logistics Australia voor Holden verzorgt omvatten diensten in het kader van het onlangs verlengde opslagcontract, de kredietbeoordeling voor de retourenlogistiek, het internationale materialenbeheer voor de import en export van producten, en de distributie van nieuwe autos van het premium-merk Holden Special Vehicles naar dealers in geheel Australië.

De verwerving van dit contract valt samen met het gezamenlijk winnen door TNT Logistics Australia en HSPO van de Doug Beattie Trophy for Supply Chain Management, een prestigieuze Australische prijs die op 18 november is uitgereikt tijdens de National Logistics Supply Chain Awards. Deze prijs is verleend voor het bijzonder succesvolle prestatie in de integratie van de toeleveringsketens, een gezamenlijk ingediend project.

HSPO heeft haar samenwerking met TNT Logistics versterkt ter ondersteuning van de succesvolle ontwikkeling van haar nationale en wereldwijde marktaandeel, met de doelstelling om de toegevoegde waarde van haar eigen logistieke diensten te verbeteren ten behoeve van de Australische en internationale klanten van het bedrijf. TNT Logistics Australia en Holden werken samen sinds 1996.