Ingezonden persbericht


Weer juridische aanval op oprichter voormalige anti-flitssite Tuftufclub.com

Almere, 3 december 2004

PERSBERICHT
++++++++++++++++++++
'Ik wordt doelbewust kapotgeprocedeerd'

Opnieuw heeft verkeersofficier van justitie Koos Spee de aanval geopend op de oprichter van de voormalige anti-flitssite Tuftufclub.com. Al in 2002 werd Frank Jacobs gedagvaard voor vermeende belediging van Spee en enkele snelheidscontroleurs. Toen bleek dat Jacobs zich liet bijstaan door het vermaarde advocatenduo Anker & Anker, werd de dagvaarding weer ingetrokken. Een jaar later volgde een nieuwe dagvaarding, en op 25 november 2003 werd Jacobs door de politierechter veroordeeld tot 2.000 euro boete en 80 uur voorwaardelijke taakstraf. Jacobs ging in hoger beroep, en met succes. Het Hof in Arnhem oordeelde de dagvaarding niet ontvankelijk.

Vorige week vrijdagavond stond de politie drie man sterk voor Jacobs' deur met de derde dagvaarding voor deze inmiddels jarenoude zaak. Jacobs, die eerder dit jaar zijn site ophief wegens alle juridische ellende, heeft in 2002 een ingezonden foto op zijn site geplaatst van een affiche (zie bijlage), waarop Spee staat afgebeeld als 'gezocht wegens struikroverij'. Jacobs had deze foto voorzien van een bijschrift waarin hij het affiche een 'vermakelijk stukje huisvlijt' noemde; dat had hij volgens de politierechter niet mogen doen. Verder zou hij volgens de politierechter enkele agenten hebben beledigd. Zo had hij een snelheidscontroleur, die hij achtervolgd had toen deze met 70 km/h door een 30-zone naar huis reed, genomineerd voor de titel 'Malloot van de Week'. Vorig jaar nog waren dit soort uitspraken reden om Jacobs te veroordelen.

Jacobs zegt door justitie doelgericht kapotgeprocedeerd te worden: "Het gaat om belachelijke futiliteiten, die bovendien jaren geleden hebben plaatsgevonden. Ik heb onder druk van justitie de Tuftufclub opgedoekt, maar ze komen steeds terug. Kansloos, maar op die manier jagen ze me gigantisch op kosten. Terwijl Spee op staatskosten eindeloos door kan gaan met zijn persoonlijke hetze." Volgens Jacobs moet zijn zaak een voorbeeldfunctie krijgen: "Juist in deze tijd, waarin vrijheid van meningsuiting zo veel wordt besproken en waar iemand op televisie een Tweedekamerlid ongestraft dood kan wensen, is het zeer interessant te zien wat justitie doet met iemand die een (zich misdragende) ambtenaar 'malloot' noemt."

De zaak dient maandag 6 december in Lelystad, Jacobs wordt bijgestaan door mr. Hans Anker.

++++++++++++++++++++
EINDE PERSBERICHT