VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Eerste try out De Jantjes op 3 en 4 december in Rotterdam

Amsterdam, 3 december 2004

EERSTE TRY OUTS DE JANTJES OP 3 EN 4 DECEMBER IN ROTTERDAM

De eerste try outs van de oer-Hollandse musical De Jantjes vinden dit weekend op 3 en 4 december plaats in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Hiermee begint voor De Jantjes een tournee waarin 45 steden en 48 theaters in Nederland aangedaan worden. In dit 'toneelstuk met liedjes' spelen o.a. Carry Tefsen, Birgit Schuurman, Koert-Jan de Bruijn, Hugo Metsers, Bob Fosko en Dennis Overeem mee. De première van De Jantjes vindt plaats op 19 december in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

De Jantjes van Herman Bouber beleefde zijn wereldpremière op 14 augustus 1920. Het stuk bevat overbekende nummers als 'Wordt Nooit Verliefd', 'Nou Tabee Dan'en 'Omdat ik zoveel van je hou'. De Jantjes mag als voorloper van de Nederlandse musical met recht een klassieker worden genoemd.

Het verhaal van De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van de vorige eeuw. Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus zit het de laatste tijd niet mee. Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of relatie. Schele Manus wordt om zijn handicap door zijn vriendin Toffe Jans aan de kant gezet en ook Dolle Dries krijgt de bons van zijn vriendin Blonde Greet. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Er is echter nogal wat veranderd.

Noot voor de redactie,