Gemeente Tilburg

Datum
3 december 2004

Horecavergunningen Maxim en Montys definitief ingetrokken

Einde van Maxim aan Veldhovenring en Montys aan Spoorlaan

Het college heeft besloten om de cafés Maxim en Montys definitief te sluiten. De vergunning voor beide cafés worden daartoe ingetrokken. Na constatering van overtredingen eerder dit jaar waren beide horeca-inrichtingen al gesloten op last van de burgemeester.

Café Maxim aan de Veldhovenring heeft zich diverse malen niet gehouden aan de toegestane openingstijden. Tevens heeft de politie vele malen geconstateerd dat het café geopend is, terwijl er geen leidinggevende aanwezig is. Op de vergunning voor de inrichting staat aangegeven wie de leidinggevenden zijn. De vergunning is afgegeven op voorwaarde dat er een leidinggevende in het café is tijdens de openingsuren.

In café Montys aan de Spoorlaan zijn in juli harddrugs aangetroffen en er bleek ook een doorgeladen vuurwapen aanwezig te zijn. Dat was reden voor onmiddellijke sluiting van het etablissement. Hierop is de procedure ingezet om over te kunnen gaan tot definitieve sluiting door intrekking van de horecavergunning.

Het college is van oordeel dat de inrichtingen op een onjuiste manier gedreven worden en dat het niet verantwoord is dat de cafés weer open zouden gaan. Het college heeft daarom besloten om de vergunningen in te trekken. Dat is inmiddels gebeurd.

Het college van Tilburg hanteert een stringent beleid om horeca-instellingen die zich niet aan de regels houden stringent aan te pakken uit oogpunt van openbare orde en veiligheid. De sluiting van deze cafés en de intrekking van de horecavergunning is hiervan een resultaat.