Politie Groningen

Persberichten zaterdag 4 december 2004

Provincie Groningen 04-12-2004 -

Stadskanaal: controle horeca op verkoop drugs
De politie heeft donderdagavond in een aantal horecagelegenheden in Stadskanaal een controle gehouden op het voorhanden hebben van drugs. In een pand aan de Handelsstraat werd 1222 gram weed en 436 gram hasj aangetroffen. Aan de Hoofdstraat werd 16 gram hasj en 4 gram weed gevonden en in een pand aan de Marktstraat was dat 52 gram weed. Over het algemeen waren de drugs in kleine gebruikershoeveelheden verpakt. Voor het pand aan de Handelsstraat werd de eigenaar, een 43-jarige inwoner van Emmen aangehouden en verhoord. Hij gaf toe dat hij de drugs in zijn zaak aanwezig had voor verkoop aan klanten. Voor de andere twee vondsten werd een 31-jarige inwoner van Gasselternijveen aangehouden. Beiden zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: alcomobilist
Een 45-jarige automobilist uit de gemeente Eemsmond is vrijdagavond op de Provincialeweg N360 bij Delfzijl aangehouden voor het rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de man enigszins slingerend reed en gaven hem een stopteken. Daarbij bleek dat hij onder invloed was. Aan het politiebureau bleek dat hij ongeveer 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren. Tevens maakt de politie proces-verbaal op.

Loppersum: auto tegen lichtmast
Een 18-jarige automobilist uit Uithuizermeeden heeft zijn auto vrijdagavond zwaar beschadigd toen hij op de hoek Badweg met de Parallelweg in Loppersum tegen een lantaarnpaal botste. Volgens zijn verklaring ging hij met een te hoge snelheid over de plaatselijk gelegen verkeersdrempel waardoor hij de controle over het voertuig verloor. De lichtmast raakte geheel vernield. De auto liep zware schade op aan de voorkant. De automobilist bleef ongedeerd.

Groningen: twee gewonden bij kop-staartbotsing
Bij een kop-staartbotsing op het Hoendiep in Groningen zijn vrijdagmiddag twee gewonden gevallen. Ze zijn beiden met ernstige nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen een automobiliste, een 19-jarige inwoonster van Groningen te laat in de gaten had dat de voor haar rijdende andere automobiliste, een 51-jarige stadsgenote afremde. Hierdoor eed ze achter op de andere auto waardoor beide autos flinke schade opliepen. De 19-jarige automobiliste en een inzittende van de andere auto, 51-jarige inwoonster van Groningen raakten gewond. Een bergingsbedrijf heeft de beide autos afgevoerd.

Stadskanaal: jongens vernielen brievenbussen met vuurwerk

De politie heeft vrijdagmiddag vier jongens bekeurd voor het vernielen van enkele postbussen en het voorhanden hebben van zwaar vuurwerk. Omstreeks 12.30 uur kwam er een melding uit de Sparrenhage dat er een brievenbus was opgeblazen. Onderzoek leerde snel dat drie jongens van 13 en 14 jaar uit Stadskanaal daarvoor in aanmerking kwamen. Ze werden thuis bezocht en gaven vrij snel toe dat ze dat hadden gedaan. Bij twee van hen werd in totaal nog 20 zogeheten Thumping Thunder (zware strijker) aangetroffen. Verder gaven ze aan dat er meer brievenbussen waren opgeblazen. Onder meer aan de Groningerlaan en de Palmenhage. Aan de Elzenhage hadden ze een stuk zwaar vuurwerk in een grijze bak gegooid, maar daardoor ontstond geen schade. De leverancier van het vuurwerk, een 14-jarige plaatsgenoot werd eveneens over het vuurwerk verhoord. Hij had onder meer twee sloffen zwaar vuurwerk verkocht. Allen zijn voorgedragen voor een HALT-traject. De ouders zijn op de hoogte gesteld.

Winschoten: dronken fietser bekeurd
Een 40-jarige fietser uit Heiligerlee is vrijdag rond middernacht bekeurd voor het rijden onder invloed op een fiets. De man was dronken en vormde een gevaar op de weg. Hij was nauwelijks in staat om op zijn fiets overeind te blijven. Aan het politiebureau kon de man geen goede blaastest afleggen. Daarom werd besloten tot het nemen van een bloedproef. De uitslag van het laboratorium moet worden afgewacht. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Op de Waterschapsweg in Vledderveen werden vrijdagmiddag 297 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar een maximumsnelheid van 50 km/u gold. Bijna de helft van de bestuurders reed te snel (121). De hoogst genoteerde reed 106 km/u. Twee automobilisten haalden in met een snelheid van 103 km/u, terwijl het op dat moment redelijk mistig was.
Op de N360 bij Ten Post werden vrijdag in de namiddag 1710 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 43 te hard. De hoogst genoteerde reed 119 km/u waar maximaal 80 mocht worden gereden.
Op de Diamantlaan in Groningen werden vrijdagmiddag 102 bestuurders betrapt op een te hoge snelheid. In totaal passeerden 1831 voertuigen de radarcontrole. Ter plaatse was 50 km/u toegestaan. De hoogst genoteerde reed 81 km/u.