Politie Zeeland


O-11013-2004 Onder invloed

Op de Grachtweg in Zierikzee is vannacht omstreeks 03.14 uur een 32-jarige man uit Zierikzee aangehouden omdat hij er vandoor ging, in zijn auto, na een stopteken te hebben gekregen.
Surveillerende agenten reden achter de automobilist en gaven hem een stopteken omdat zij de bestuurder wilden controleren. De bestuurder gaf echter geen gehoor aan het teken en reed gewoon door. Later kon de auto toch tot stilstand gebracht worden en werd de bestuurder aangehouden. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden terzake zijn verkeersgedrag.


W-11014-2004 Bromfietser op de A58

Omstreeks 03.25 uur vannacht werd een bromfietser, een 18-jarige jongen uit de gemeente Goes, op de A58 waargenomen door surveillerende agenten.
Hij reed vanaf Arnemuiden in de richting van Heinkenszand. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring omdat hij, onder invloed, een motorrijtuig bestuurde. Tevens kreeg de man een bekeuring voor het rijden zonder helm. De passagier die de bromfietser bij zich had, een 19-jarige Goesenaar, kreeg ook een bekeuring voor het niet dragen van zijn helm. In eerste instantie gaf hij ook nog een valse naam op, dus daar kan hij ook nog een boete voor verwachten.


Z-11015-2004 Alcoholcontroles Zeeuws Vlaanderen

In Axel, op de Zuidsingel, is gisteravond tussen 21.30 en 22.45 een alcoholcontrole gehouden.
Er werd van 130 bestuurders een blaastest afgenomen en eentje bleek de toegestane limiet te hebben overschreden. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uur. Ook op de Nieuwstraat in Koewacht werd gecontroleerd, en wel tussen 23.00 en 23.30 uur. Hier werden twee blaastesten afgenomen en geen overtredingen geconstateerd. In Terneuzen, op de Guido Gezellestraat, werden tussen 02.45 en 03.30 uur 11 blaastesten uitgevoerd. Hier bleek eveneens een persoon zich niet aan de toegestane hoeveelheid te hebben gehouden. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring. Verder werd nog gecontroleerd op de Mr. F.J. Haarmanweg en de Willem de Zwijgerlaan, maar daar werd niemand betrapt op het gebruik van alcohol.


Z-11016-2004 Twee aanhoudingen St. Jansteen

In de Wilhelminastraat in St. Jansteen zijn gisteravond rond 23.50 uur twee personen aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet.
Door surveillerende agenten werd de auto waarin de twee reden gecontroleerd. De agenten roken een henneplucht en vorderden de uitlevering van de softdrugs. Beide verdachten, een 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen en een 19-jarige Belg uit Moerbeke, verklaarden geen softdrugs in de auto te hebben. Hierop is door de agenten een onderzoek in de auto ingesteld en werd een plastic zak met meer dan vijf gram weed gevonden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn daar verhoord. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld.





Politie Zeeland