Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht 04-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Bedreiging en geluidshinder

NIEUWEGEIN - Een 38-jarige man uit Nieuwegein is vrijdagavond rond 20.00 uur aangehouden wegens bedreiging en het veroorzaken van geluidshinder.

Bij de politie kwam een melding binnen van geluidsoverlast. Toen agenten ter plaatse kwamen zette de man het geluid zachter, maar na vertrek van de agenten werd de volumeknop weer voluit gezet. Agenten gingen voor de tweede keer naar het adres en hebben toen de geluidsapparatuur in beslaggenomen. Korte tijd later kwam een melding binnen dat de verdachte zijn buren bedreigde met de dood. Hierop is de man op zijn woonadres aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De Nieuwegeiner bleek onder invloed van alcohol.

Jeugd aangehouden bij tramhalte

IJSSELSTEIN Vijf jongens uit IJsselstein (18 en 19 jaar oud) kregen donderdagavond een bekeuring omdat zij zonder reden op de perrons Hooge Waerd en de Clinckhoeff rondhingen en daarbij overlast veroorzaakten door veel lawaai te maken. Twee van hen kregen zelfs twee keer een bekeuring omdat zij op beide perrons rondzwierven.

De politie was in de omgeving aan het surveilleren en zag de jeugd lange tijd bij de tramhaltes staan. In de Algemene Plaatselijke Verordeing (APV) staat vermeld dat dit niet is toegestaan. De hoogte van de boete is 45.

Gordelcontrole

IJSSELSTEIN Donderdagochtend werd op de Europalaan gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Achttien bestuurders en/of hun bijrijders droegen geen gordel en kregen een bekeuring.

Onder invloed achter het stuur

NIEUWEGEIN - Door opvallend verkeersgedrag werd vrijdagnacht omstreeks
01.00 uur op de Taludweg een 27-jarige bestuurder aangehouden voor een verkeerscontrole.

De man uit Nieuwegein bleek onder invloed van alcohol. Ademanalysetest op het bureau wees 355 ug/l aan. De man is met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd.

IJSSELSTEIN Een 20-jarige man uit IJsselstein is vrijdagnacht rond 03.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over de Schuttersgracht en viel op door zijn rijgedrag. Ademanalysetest op het bureau gaf 325 ug/l aan. De bestuurder is met een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd. Het was niet de eerste keer dat de man wegens het rijden onder invloed werd bekeurd.