Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen 04-12-2004

Politie pakt beschonken weggebruikers
EMMEN Een 27 jr. inwoner van Emmen kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een boete van 300,- omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank een auto bestuurde. De man werd door de politie gecontroleerd op de Emmerweg. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van ongeveer 1 promille.

ASSEN In Assen hield de politie vrijdagavond twee automobilisten aan voor het rijden onder invloed. Een 49 jr. automobilist uit Gieten kreeg een boete van 220,-. Hij reed met een alcoholgehalte van ongeveer 0,75 promille over De Haar.
Tegen een 55 jr. man Elp wordt proces verbaal opgemaakt. Hij reed met een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille over de Graswijk.

Autoinbraken
ASSEN Vrijdagmiddag en avond is in Assen ingebroken in drie autos. Deze stonden geparkeerd in de parkeergarage Doevekamp, aan de Zuidersingel en aan de Kloekhorststraat. Uit één auto werd de autoradio gehaald. Uit de andere autos werden tassen met inhoud gestolen die duidelijk zichtbaar in de autos lagen.

Preventietip:
De politie adviseert in dit verband om nooit waardevolle spullen zichtbaar in de auto achter te laten. Neem deze mee, leg ze onzichtbaar weg of doe ze in de kofferbak.

Aangehouden voor beledigen agent
MEPPEL Een 20 jr. inwoner van Meppel belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag op het politiebureau nadat hij een agent had uitgemaakt voor kankerhomo. De man werd op de Groenmarkt bekeurd voor het op de openbare weg drinken van bier. Dit stond hem niet aan en hij beledigde de agent die hem had bekeurd. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoord te zijn is hij met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Woninginbraken
HOOGEVEEN Vrijdagavond is in Hoogeveen ingebroken in twee woningen. In beide gevallen drong men naar binnen door een deur te forceren. Uit een woning aan de Swammerdamstraat zijn sieraden gestolen. Wat werd meegenomen uit een woning aan de Schoklandstraat is nog niet bekend.

Verkeerscontroles
ASSEN Bij verkeerscontroles in Assen bekeurde de politie vrijdagavond 14 fietsers voor het rijden zonder licht en het negeren van het rode verkeerslicht, één bromfietser voor het overschrijden van de maximumsnelheid en twee automobilisten voor verkeerd parkeren.

EMMEN Zaterdagmorgen werden in Emmen 13 weggebruikers door de politie bekeurd omdat ze geen goede verlichting voerden.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.