Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving vrijdag 3 december

Alkmaar 04-12-2004 - 12.00 uur

Gemoedelijk sfeer tijdens wedstrijd AZ-Glasgow Rangers

Alkmaar, 2 december 2004.

De voetbalwedstrijd AZ-Glasgow Rangers is, ondanks de aanwezigheid van grote groepen supporters in de binnenstad van Alkmaar, in een gezellige en gemoedelijke sfeer verlopen. Wel werden voor aanvang van de wedstrijd in totaal twaalf aanhoudingen verricht waaronder negen personen die betrokken waren bij een vechtpartij tussen supporters van AZ en FC Utrecht.

Al vroeg in de middag arriveerden de eerste supporters van de bezoekende club uit Schotland. Zij bezetten al snel een flink aantal horecabedrijven in de binnenstad. Supporters van beide clubs troffen elkaar in de binnenstad waarbij de sfeer gemoedelijk en gezellig was. In het begin van de avond raakten op het Ritsevoort een aantal AZ-supporters slaags met supporters van FC Utrecht. Hierbij is één persoon gewond geraakt. Zijn identiteit en de ernst van zijn verwondingen is niet bekend geworden.

Het was bekend dat een flink aantal supporters van Glasgow Rangers niet in het bezit was van een toegangskaartje. Zij werden bij de ingang van het stadion opgevangen en terug gestuurd. Enkele tientallen Schotse supporters bleven, ook tijdens de wedstrijd, proberen om in het stadion te komen. Ook zij werden door de politie verwijderd.

Er werden twaalf aanhoudingen verricht, waarvan negen personen die betrokken waren bij de vechtpartij op het Ritsevoort en worden verdacht van openlijke geweldpleging. De andere drie maakten zich schuldig aan openbare dronkenschap en belediging en werden aangehouden op de Sportlaan en het Waagplein.

Vrouw aangerand: politie zoekt getuigen

Alkmaar, zaterdag 28 november 2004.

Op zaterdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur fietste een 59-jarige vrouw over de Roelantstraat in Alkmaar. De vrouw kreeg plotseling een klap tussen haar schouders. Hierdoor raakte zij in onbalans en viel op het wegdek. Mogelijk raakte zij hierbij ook buiten bewustzijn. Toen de vrouw weer bij haar positieven kwam bleek een man onzedelijke handelingen met haar te verrichten. Toen de vrouw de kans kreeg te ontsnappen, rende zij weg. Er is geen signalement van de man bekend. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanranding. De zaak is in behandeling bij de politie te Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

Met de auto in de sloot

Akersloot, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagochtend even voor 4.30 uur is een 23-jarige automobilist uit Heemskerk met zijn auto een sloot naast de A9 ter hoogte van Akersloot ingereden. Hij reed in de richting van Heemskerk. Naast hem zat een 15-jarige plaatsgenoot. Beide inzittenden zijn op eigen kracht uit de auto gekomen. De mannen zijn voor onderzoek naar het MCA in Alkmaar overgebracht. Bij de bestuurder is bloed afgenomen en wordt onderzocht op het gebruik van alcohol.

Tasjesdief

Alkmaar, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagochtend even voor 7.30 uur is een 50-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd op de Stationsstraat in Alkmaar. Zij liep op de Stationsstraat en op de hoek met de Snaarmanslaan werd haar tas van achteren van haar afgepakt door een man met een baseballpetje. De dader ging er hardlopend vandoor.

Fietsverlichtingscontrole

Castricum, donderdag 2 december 2004.

Donderdagavond is er een fietsverlichtingscontrole geweest op de Eerste Groenelaan in Castricum. Er zijn vier bekeuringen gegeven aan fietsers die met ondeugdelijke verlichting reden. De controle was van 18.30 uur tot 22.45 uur.

Alkmaar, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagochtend is er een verlichtingscontrole gehouden op de Westerweg en de Fritz Conijnlaan in Alkmaar waarbij tien fietsers zijn bekeurd. De controle was van 7.20 tot 7.50 uur.

Bergen, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagochtend zijn zes bekeuringen gegeven aan fietsers zonder licht op de Bergerweg in Bergen. De controle was van 7.50 uur tot 8.10 uur.