1e persbericht van zaterdag 4 december 2004

Eindhoven 04-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Agent geslagen tijdens aanhouding

In een horecagelegenheid op het Stratumseind is zaterdag rond 4.00 uur een 26-jarige man uit Geleen onder hevig verzet aangehouden. De verdachte was aan het vechten met een portier. Tijdens de aanhouding sloeg hij een politieagent die hierdoor een verwonding in zijn gezicht opliep. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van poging inbraak aangehouden

Na een korte achtervolging is zaterdag rond 1.10 uur op de Urkhovenseweg een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging inbraak in een winkel aan deze straat. Bij de politie werd die nacht gemeld dat een aantal personen zich verdacht ophielden bij de winkel. De politie stelde meteen een onderzoek in en kon de 19-jarige verdachte aanhouden. Twee andere mannen zagen kans te ontkomen. Een ruit van de winkel werd vernield. Er werden geen spullen weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

De politie kreeg vrijdagavond de melding dat een fiets vanaf de Hortensiastraat was weggenomen. Een man zou al fietsende met de gestolen fiets op zijn schouder weg zijn gereden. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in en zag de verdachte op de Heggenroosstraat inderdaad fietsen met de gestolen fiets op zijn schouder. Hierop werd hij om 21.30 uur aangehouden. De fiets is teruggebracht naar de eigenaresse. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Ruim honderd bekeuringen tijdens verlichtingscontroles

Op de Kerkstraat, De Hoogstraat en op de Leenderweg zijn vrijdagavond verlichtingscontroles gehouden. In totaal werden 143 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 119 bekeuringen voor onverlicht deelnemen aan het verkeer. Verder werden gelijktijdig bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het rijden door rood, ontbreken van het bromfietscertificaat en fout parkeren. Ook werden twee personen aangehouden omdat ze een valse naam opgaven. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Gewapende overval

Vrijdagavond rond 22.00 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Tongelresestraat. De 24-jarige medewerkerster wilde net het pand gaan sluiten toen drie mannen met bivakmutsen het pand binnendrongen. Eén van hen bedreigde haar met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en er werd om geld gevraagd. De daders zijn vervolgens te voet gevlucht in de richting van de Poeijersstraat. De buit bedraagt een paar honderd euro. Twee daders waren ongeveer 1,80 meter lang en één ongeveer 1.60 meter. Ze droegen alle drie een bivakmuts en zwarte kleding. Getuigen die vrijdagavond iets verdachts gezien hebben in verband met deze overval kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Eindhoven Tongelre via 0900 8844.

Helmond: Geld gestolen bij inbraak

In een woning aan de Marktstraat is vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit aan de achterkant van het pand te vernielen. Vermist wordt ongeveer honderd euro.

Helmond: Aanhoudingen na baldadigheid

Op de Veestraat zijn vrijdag rond 19.20 uur twee mannen van 32 en 35 uit Maurik, een 30-jarige man uit Helmond en een 21-jarige man uit Rijswijk aangehouden. Het viertal wordt verdacht van baldadig gedrag in een winkelgebied. Bij een winkel werden bijvoorbeeld spullen uit bakken gepakt en vervolgens werd er tegenaan geschopt. In een andere zaak werden spullen vanaf een trap naar beneden gegooid. De vier verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Dronken automobilist botst op betonnen afscheiding

Op de Heikantstraat is zaterdag rond 00.45 uur een 52-jarige automobilist uit Weert de controle over zijn voertuig verloren toen hij vanaf de Mulkstraat linksaf de Heikanstraat in reed. Hij botste met zijn auto op de betonnen afscheiding van een woning. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,70 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot / Geldrop: Getuigen gezocht van overval op vrachtwagenchauffeur

Op parkeerplaats de Kriekampen aan de A58 ter hoogte van Oirschot is woensdagochtend tussen 3.00 en 5.00 uur een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oostenrijk overvallen. De man lag te slapen in zijn vrachtwagen toen plotseling twee onbekende mannen zijn vrachtwagen binnendrongen. De chauffeur geeft aan dat hij werd bedreigd en dat één van de mannen met de vrachtwagen wegreed naar een onbekende bestemming. De man is volgens zijn verklaringen gedurende anderhalve dag op een onbekende plaats door de daders vastgehouden. Vrijdagochtend is hij door de daders gekneveld uit een vermoedelijk witte bestelauto gezet op parkeerplaats de Meelakkers aan de A67 bij Geldrop. De man is naar een tankstation gelopen waar vervolgens de politie werd gewaarschuwd. Van de vrachtwagen, een oranje Scania, type 144 530, kenteken DO 9 ACM, met daarachter een oplegger met een groen dekzeil ontbreekt elk spoor. De politie zoekt getuigen die woensdagochtend op de Kriekampen of vrijdagochtend op de Meelakkers iets hebben gezien dat met deze zaak verband zou kunnen houden. Ook personen die de betreffende vrachtwagen hebben zien staan of ergens hebben zien rijden worden verzocht om de politie te benaderen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Best Oirschot - Son via 0900 8844.

Oirschot: Spaarkas gestolen

Uit een verenigingsgebouw aan de Drieterskuil is in de nacht van vrijdag op zaterdag een spaarkas gestolen. De dader vernielde een ruit van een toegangsdeur om binnen gekomen.

Valkenswaard: Woninginbraak

In een woning aan Den Dries is vrijdagavond ingebroken. De voordeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een flatscreen met tuner met een waarde van ongeveer 4.500 euro.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Ansbalduslaan is vrijdagavond tussen 20.00 en 20.50 uur ingebroken. Een ruit aan de achterkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werden twee plasmaschermen.