Regionaal Persberichten

's-Hertogenbosch 04-12-2004 - .

Poging inbraak

Vlijmen - Vrijdagavond is in zijn woning aan de Bloemendaal in Vlijmen een 46 jarige man aangehouden. De man woont in een gekraakte woning zonder stroom. Hij had van een andere woning aan de Bloemendaal de houten afdichting tot de voordeur verwijderd en geprobeerd die deur open te breken. De man verklaarde dat hij stroom af wilde tappen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Beroving in woning

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond zijn twee in een woning aan de Abdijenlaan aanwezige personen, een 18-jarige bewoner en een 18 jarige vrouw uit Lage Zwaluwe overvallen. Na aanbellen werd de deur geopend en drongen een aantal verdachten de woning binnen en eisten sleutels van een personenauto. De bewoner werd bij zijn haar gepakt en daarna werden de sleutels afgegeven. Met de sleutels werd een groene personenauto van het merk Peugeot 206 met het kenteken XL-DX-46 ontvreemd.

Harddrugs

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is op het Stationsplein een 22 jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het bezitten en verhandelen van harddrugs. Bij fouillering van de man vond de politie 5 bolletjes harddrugs, waarvan hij er drie in zijn mond verborgen hield.

Vreemdeling ingesloten na mishandeling

's-Hertogenbosch - Getuigen meldden vrijdagavond dat een man op de Hoge Slagen een vrouw aan het mishandelen was. Beiden zijn kort daarna op de Bruistensingel aangehouden. De vrouw, een 33 jarige in Den Haag wonende Chinese wenste geen aangifte te doen en is later op de avond in vrijheid gesteld. De 30 jarige man is vermoedelijk afkomstig uit India en verblijft waarschijnlijk illegaal in ons land. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Huiselijk geweld

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond zijn in een woning aan de Postelstraat een 18 jarige vrouw en een 40 jarige man aangehouden. Beiden worden verdacht van mishandeling. De vrouw wordt er bovendien van verdacht de man met een mes te hebben bedreigd.

Alcohol in het verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het district Den Bosch acht automobilisten aangenomen omdat zij na het overmatig gebruik van alcoholhoudende drank toch achter het stuur waren gaan zitten. Van twee van hen, een 42 jarige man uit Vlijmen en een 46 jarige vrouw uit Hedel zijn de rijbewijzen ingevorderd.

Ramkraak

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een ramkraak gepleegd op een bedrijf gevestigd aan de Steenbok in 's-Hertogenbosch. Met een personenauto reed men dwars door de afrastering om het bedrijf en ramde men de pui. Men nam een kleine kluis weg en verdween. De auto is later totaal uitgebrand aangetroffen aan de Graaf van Solmsweg in 's-Hertogenbosch. Het kluisje dat opengebroken was lag in de auto.

Bedreiging

Berlicum - Vrijdagavond zijn aan de Looier in Berlicum een 18 jarige man en een 24 jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Beiden kwamen met veel lawaai aan de woning van een 68 jarige Berlicummer om bagage op te halen. Zij hadden diverse keren aangebeld, tegen de deur gebonkt en hard staan te schreeuwen. De bewoner voelde zich hierdoor bedreigd en waarschuwde de politie. Een van de verdachten had tot voor kort enige tijd onderdak gehad bij de bewoner. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Bromfietser gewond

Boxtel - Vrijdagavond is een 41 jarige man gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Baanderherenweg in zijn woonplaats Boxtel. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij reed in de richting van de Baandervrouwenweg. In dezelfde richting reed een personenauto die werd bestuurd door een 36 jarige man uit Boxtel. De automobilist wilde aan de linkerzijde van de weg parkeren en veranderde van richting. Daardoor botste de bromfietser die de auto op dat moment in wilde halen tegen de auto en kwam ten val. Van de bromfietser die aangaf dat hij alcoholhoudende drank op had is een bloedproef afgenomen.

Tegen boom - twee licht gewonden

Vught - In de nacht van vrijdag op zaterdag moest een 19 jarige automobilist uit Vught op de Vijverbosweg in zijn woonplaats uitwijken voor een kat. Daarbij verloor hij de controle over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn 20 jarige plaatsgenoot die bij hem in de auto zat zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch vervoerd. De auto raakte total loss.

Belediging na bekeuring

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg een 18 jarige man uit Boxtel een bekeuring omdat hij zonder verlichting over de Fellenoord fietste. Hij was het er niet mee eens en vond dat de politie maar andere dingen moest gaan doen. Toen hij de agenten daarna ook nog begon uit te schelden is hij aangehouden en voorzien van een tweede bekeuring.

Gekneusde ribben

Zeeland - Een 21 jarige automobilist uit Zeeland reed vrijdagmiddag op de Kromsteeg in zijn woonplaats met zijn auto tegen een boom. Hij liep daarbij enkele gekneusde ribben en een flinke buil op zijn hoofd. In verband met werkzaamheden bedraagt de maximum snelheid ter plaatse 30 kilometer per uur. Vermoedelijk heeft de bestuurder te hard gereden en kon nadat hij met de wielen in de berm terecht was gekomen de auto niet meer onder controle krijgen. De auto raakte total loss.

Aangereden in mistbank

Reek - Een 65 jarige fietsster uit Grave is vrijdagavond op de Oude Maasdijk in Reek aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 35 jarige automobilist uit Ravenstein. Beiden reden in dezelfde richting. In een mistbank zag de automobilist te laat dat er een fietser voor hem reed met gevolg dat er een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met hoofd- en elleboogletsel naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Mishandeling

Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning aan het Heilig Hartplein in Veghel een 38 jarige man mishandeld. Hij liep letsel op aan een elleboog. De verdachte, een 19 jarige Udenaar is aangehouden. De Udenaar kreeg ruzie met de Veghelnaar omdat hij - tegen eerder gemaakte afspraken in - een ex alcoholverslaafde vriend alcohol had gegeven.

Openlijke geweldpleging

Uden- In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19 jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachte was samen met een onbekend gebleven andere persoon, kennelijk vanwege zijn dronkenschap, de toegang geweigerd tot een horecagelegenheid aan de Sint Janstraat. De verdachte heeft vervolgens tot twee keer toe samen met de onbekende persoon een damesfiets tegen de gevel van de horecazaak gegooid. Omdat de politie in de buurt was kon hij snel worden aangehouden. De andere persoon is ontkomen.

Winkeldiefstal

Oss - In een supermarkt aan het Burchtenplein is vrijdagmiddag een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had uit de winkel etenswaren en tandpasta weggenomen.

Verboden wapenbezit

Oss - Bij controle van een personenauto die stilstond op het parkeerterrein van een benzinepompstation aan de Graafsebaan in Oss zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verboden wapens aangetroffen. In het portiekvak van de 23 jarige bestuurder uit Cuijk lag, een vlindermes. Een 18 jarige passagier uit Sint Anthonis was in het bezit van een foedraal met daarin een groot en een klein dolkmes. De wapens zijn in beslag genomen en tegen de eigenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Zwaar beschonken achter het stuur

Nuland - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Nieuwstraat in Nuland een 35 jarige zwaar beschonken automobilist uit Maasdonk aangehouden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs omdat dat in februari 1997 al ongeldig was verklaard. De man blijkt behoorlijk hardleers want hij is al enkele keren eerder zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank achter het stuur van een auto aangetroffen en bekeurd.

Vuurwerkmisbruik

Cuijk - Vandalen hebben vrijdag tot twee keer toe vuurwerk in een brievenbus van een woning aan de Zadelmakersdreef in Cuijk tot ontploffing gebracht. Vrijdagmiddag is er zelfs een doosje lucifers in de brievenbusopening tot ontbranding gebracht. Daardoor is de tochtborstel half weggesmolten. Twee deurmatten liepen schroeivlekken op. 's-Middags was er niemand in de woning. Vrijdagavond was de bewoonster wel thuis.