Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving zaterdag 4 december

Den Helder 04-12-2004 - 15.00 uur

Aanhoudingen na mishandeling

Den Helder, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagavond zijn drie mannen (17, 20 en 21 jaar) uit Den Helder aangehouden wegens het mishandelen van een 52-jarige man uit Den Helder. Om nog onbekende redenen kregen de drie mannen ruzie met de 52-jarige man en nog een man op de Krugerstraat. De verdachten liepen na de ruzie weg en pakten een fiets. De 52-jarige man zag dit en ging achter de mannen aan, ondertussen bellend met de politie van Noord-Holland Noord. De drie mannen trapten ook een spiegel van een auto af. In de omgeving van de hoek Polderweg/Cornelis Evertsenstraat is de 52-jarige man mishandeld. Er is een fiets tegen hem aangegooid en hij is meerdere malen geslagen en geschopt op lichaam en hoofd. Hij mist enkele tanden en is voor onderzoek naar het Geminiziekenhuis in Den Helder overgebracht. De drie mannen gingen er vandoor toen de politie aan kwam rijden. Op aanwijzing van getuigen zijn de verdachten aangehouden in een horecagelegenheid in de Koningstraat in Den Helder. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau in Den Helder.

Hennepplantage opgeruimd

Wieringerwerf, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagochtend is een hennepplantage aan de Schelphorst in Wieringerwerf ontruimd. In het pand zijn ruim 1800 planten en honderd kilo geoogste hennep aangetroffen. Ook is er een Chrysler Voyager in beslag genomen. De planten en de oogst zijn vernietigd. Tevens is er illegaal stroom afgetapt. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Automobilisten gewond

Oudeschild, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagmiddag even na 17.00 uur zijn twee automobilisten gewond geraakt na een botsing op de IJsdijk in Oudeschild. Een 41-jarige automobilist uit Texel reed op de IJsdijk vanuit de richting Oudeschild en bij een flauwe bocht belandde hij in de rechterberm. Bij het tegensturen naar links verloor hij de macht over het stuur en belandde op de linkerweghelft. Hierbij ontstond een botsing met een 59-jarige automobilist uit Texel die van de andere kant kwam. Beide automobilisten zijn met onbekend letsel naar het Geminiziekenhuis in Den Helder overgebracht. Bij de 41-jarige automobilist is een bloedproef afgenomen, omdat hij misschien teveel had gedronken.

Woninginbraak

Den Oever, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Molenstraat in Den Oever. De inbrekers zijn binnengekomen door het raam van het toilet open te breken. Er is een mobiele telefoon weggenomen.

Slootdorp, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg in Slootdorp. Het is nog onbekend wat er verdwenen is. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren.

Onder invloed achter het stuur

Schagen, zaterdag 4 december 2004.

Zaterdagochtend om 2.00 uur heeft een 20-jarige inwoner van Schagen een bekeuring gekregen wegens het rijden onder invloed op de Scholeksterlaan in Schagen. De man blies 545 ug/l terwijl 2204 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Man aangehouden na bedreiging

Anna Paulowna, zaterdag 4 december 2004.

Zaterdagochtend even na 11.00 uur is 22-jarige man uit Den Helder aangehouden op het station van Anna Paulowna. De man liep over het spoor. Nadat een machinist hier wat van had gezegd, bedreigde de man de machinist. Kort hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau in Den Helder overgebracht.