Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving zaterdag 4 december

Hoorn 04-12-2004 - 15.00 uur

Gewapende overval

Enkhuizen, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagavond om 20.00 uur is een gewapende overval gepleegd in een woning aan het Handvastwater in Enkhuizen. Op genoemd tijdstip werd er aangebeld bij de woning waarna de bewoonster de deur opende. Meteen werd de deur met kracht opengesmeten door een man met een vuurwapen. De man bedreigde de vrouw met het vuurwapen, pakte een laptop en ging er weer vandoor in de richting van het Exterpad. De politie van Enkhuizen is op zoek naar de dader. Getuigen kunnen zich melden door te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden na belediging

Hoorn, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagavond omstreeks 19.15 uur is een 49 jarige man uit Hoorn na het beledigen van een aantal agenten aangehouden op de Nieuwstraat. Surveillerende agenten zagen de man rijden op zijn fiets terwijl de verlichting niet werkte. Toen zij hem vertelde dat hij daarvoor een bekeuring kreeg begon de man te schelden en te schreeuwen. Ook nadat de agenten hem vroegen rustig aan te doen bleef hij doorgaan. Hij wilde zijn naam niet opgeven en toen hij vervolgens de agenten begon te beledigen werd hij aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich. Hij wilde op geen enkele manier meewerken verlenen en zei tegen de agenten dat hij niet mee wilde naar het politiebureau. Het verzet was zo hevig dat werd overwogen pepperspray te gebruiken maar uiteindelijk kon, met het toepassen lichamelijk geweld, de man worden geboeid en in de politieauto worden geplaatst. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiebureau.

Scooterrijdster gewond na botsing

Hoorn, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur is een 38-jarige scooterrijdster uit Wijdenes gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen op de Provincialeweg in Hoorn. De chauffeur reed over de Provincialeweg (N506) vanuit de richting A7. Op de kruising met de Kernweg sloeg hij rechtsaf waarbij hij de in dezelfde richting rechtdoor rijdende scooterrijdster over het hoofd zag. Hierdoor ontstond een botsing waarna de vrouw met een gekneusde enkel en knie naar het Westfries Gasthuis in Hoorn werd overgebracht. De politie van Hoorn is op zoek naar getuigen van het ongeval. Het is nog onbekend of de chauffeur door rood of oranje licht reed. Gebeld kan worden met de politie van Hoorn, 0900-8844 (lokaal tarief).

Hersenschudding na botsing

Wervershoof, vrijdag 3 december 2004.

Vrijdagmiddag is een 70-jarige fietser uit Wervershoof gewond geraakt na een botsing met een scootmobiel op de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. De fietser werd door een langsrijdende auto afgeleid waardoor hij de tegemoetkomende scootmobiel niet opmerkte. Het gevolg was een botsing. De fietser heeft een zware hersenschudding aan het ongeval overgehouden.

Onder invloed in de auto

Hoorn, zaterdag 4 december 2004.

Zaterdagochtend om 2.45 uur is een 18-jarige automobilist uit Hoorn zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Nieuwe Steen in Hoorn reed. Hij blies 605 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Auto gestolen

Zwaag, zaterdag 4 december 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een auto gestolen vanaf de Boterbloem in Zwaag. Het betreft een rode Opel Kadett met het kenteken 70-UH-10.