Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 4 december 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond vijf uur werd door politiepersoneel van district Rotterdam-West een hennepkwekerij in een woning aan de Havenstraat ontmanteld. De bovenburen van het pand klaagden over waterlekkage waarna in de woning de kwekerij werd aangetroffen. De 581 planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werd in beslag genomen men vernietigd. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt.


* MAN MET SNIJWOND IN GEZICHT AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel trof in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde 64-jarige Rotterdammer aan ter hoogte van de Weena met de Bloemstraat. De man was kort ervoor beroofd en had daarbij een snijwond, van ongeveer 15 cm. in zijn gezicht opgelopen. De overvaller was er zonder buit vandoor gegaan. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis.


* HENNEPKWEKERIJ MET PLANTEN EN TOPPEN ONTMANTELD

BERGSCHENHOEK - Vrijdagmiddag om twee uur werd een hennepkwekerij in een woning aan Weg en Land ontmanteld. Politiepersoneel trof 436 planten en 400 toppen aan. Alle planten en de voor de groei benodigde apparatuur, alsmede de toppen, weren in beslag genomen en vernietigd. Na onderzoek door het energiebedrijf bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Naar de vermoedelijke eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ZEVEN JONGEREN OPGEPAKT VOOR VERNIELINGSTELLENDAM - ROTTERDAM -

Zes jongens variërend in leeftijd tussen de 16 en 17 jaar en één meisje van 16 jaar oud, afkomstig uit Goedereede en Stellendam, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat zij op de Brielestraat diverse vernielingen hadden gepleegd. De jongelui bleken na een Sint Nicolaasavond een twintigtal ruiten te hebben vernield van Abri's, een fietsenstalling en een telefooncel. De vandalen werden ingesloten voor verhoor.

Uitgave vrijdag 3 december 2004

* POLITIE ZOEKT GETUIGEN GIJZELING
ROTTERDAM/DORDRECHT - De politie is op zoek naar mensen die iets weten of getuige zijn geweest van de gijzeling van een 37-jarige vrachtwagenchauffeur in het Waalhavengebied in Rotterdam op 30 november jl. De man stond 's-ochtends rond elf uur voor het verkeerslicht op de kruising Waalhaven-ZZ/Reeweg, toen één of meerdere personen zijn vrachtwagen inklommen en met hem wegreden. Later die dag werd hij op de parkeerplaats bij de Baanhoekweg / Vogelaarsweg in Dordrecht weer vrijgelaten. De chauffeur kreeg een zak over zijn hoofd en werd vastgebonden. De daders zijn er daarna met zijn vrachtwagen vandoor gegaan. Het slachtoffer is vermoedelijk bij een benzinepomp in een andere auto gezet en vervolgens in Dordrecht vrijgelaten. De vrachtwagenchauffeur zou op de Baanhoekweg in Dordrecht door een fietsende voorbijganger zijn geholpen. Deze onbekende persoon bevrijdde de handen van het slachtoffer en bracht hem naar een nabijgelegen golfclub waar de politie werd gealarmeerd. Daarna is de fietser weggegaan. De politie is naarstig op zoek naar deze onbekende fietser en roept hem en anderen die informatie kunnen verschaffen over deze zaak, contact op te nemen met de Afdeling Opsporing van de Zeehavenpolitie van de Politie Rotterdam-Rijnmond, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde donderdagmorgen omstreeks acht uur, naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning aan de Vlasakker in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 300 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Een 49-jarige man en een 47-jarige vrouw werden op grond van de Opiumwet aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* SCHIETENDE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid stelde donderdagavond omstreeks acht uur, naar aanleiding van een melding dat op de Venkelweg een man vanuit een auto aan het schieten was, een onderzoek in. Op de Venkelweg werd een auto, met daar in een twintigjarige man uit Heenvliet, aangetroffen. Een omstander verklaarde dat hij de man had zien schieten. Tijdens een onderzoek in de auto van de verdachte werd een luchtbuks met munitie aangetroffen. Het geweer, alsmede een dolk werden in beslag genomen. De 20-jarige man werd op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* VROUWEN BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOONS
VLAARDINGEN - Donderdagavond omstreeks tien uur werden aan de Albert Agneslaan twee achttienjarige vrouwen uit Vlaardingen beroofd van hun mobiele telefoons. De slachtoffers werden benaderd door een man die aan hen de weg vroeg. Toen de vrouwen hierop niet reageerden trok de verdachte een vuurwapen. Onder bedreiging werden hun mobiele telefoons en bankpassen afgenomen. Met de buit nam de berover de benen en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Waterweg stelt een nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE - CONTROLE LESAUTO'S
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie heeft donderdag op het Kleinpolderplein in het kader van het project Veiligheidsmiddelen een controle op rijschoolhouders gehouden.
Er werden 125 lesauto's gecontroleerd, maar ook diverse andere personen- en bestelauto's. Er zijn in totaal 72 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet dragen van de autogordel(28), niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs(21), niet kunnen tonen van het instructeursbewijs(4), APK(5), gladde band(3) en lekke uitlaat(1).


* VERKEERS- EN BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield donderdagmorgen en -middag op het Zuidplein en Dordtselaan verkeers- en bromfietscontroles. Tussen tien en zes uur werden in totaal 40 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, het niet dragen van de autogordel of helm, het niet kunnen tonen van vereiste documenten en het negeren van een gesloten verklaring. Een bromfiets werd in beslag genomen voor nader technisch onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ZUIDLAND -Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie van het district De Eilanden donderdagmiddag in een pand aan het Harregatplein een onderzoek in. In het pand werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met zo'n 630 planten aangetroffen. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.