2e persbericht van zaterdag 4 december 2004

Eindhoven 04-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto rijdt tegen talud omhoog en ramt geluidsscherm

Een 23-jarige automobilist uit Eindhoven reed zaterdagochtend rond 8.15 uur over de Kreeftstraat komende uit de richting van de Hoogstraat. Hij verloor plotseling de controle over zijn auto en reed tegen een talud van enkele meters omhoog, ramde een geluidsscherm en kwam vervolgens op de Bayeuxlaan tot stilstand. De bestuurder liep een verwonding in zijn gezicht op en zijn 22-jarige Eindhovense bijrijder liep verwondingen aan zijn arm op. Beiden zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Bij de bestuurder werd een bloedproef afgenomen om te kijken of de bestuurder onder invloed van drank of andere stoffen was toen hij het ongeluk veroorzaakte. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 22-jarige Eindhovenaar, die op de rijbaan stond te telefoneren toen de hulpdiensten aan het werk waren, weigerde om op het trottoir te gaan staan. Hierop werd hij aangehouden. Hij kon na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Heistraat is zaterdagochtend tussen 8.45 en 10.00 uur ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werd geld weggenomen.

Bergeijk: Dronken automobiliste botst tegen geparkeerde auto

Op de Schutsboom is zaterdag rond 1.50 uur een 21-jarige automobiliste uit Bergeijk tegen een geparkeerde auto gebotst. De vrouw had gedronken. Bij haar werd een promillage van ruim 1,15 gemeten. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oost West en Middelbeers: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Kerkstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Hoe de dader precies is binnengekomen is nog onduidelijk. Weggenomen werden een beamer, een flatscreen, drie sloffen shag en geld.

Someren: Dronken automobilist rijdt fietser omver

Op het Wilhelminaplein is zaterdagochtend rond 2.20 uur een 22-jarige automobilist uit Someren met zijn auto achteruit tegen een 18-jarige fietser uit Someren gereden. Na de botsing is hij gewoon weggereden. Op de Melchertstraat kon de man even later door de politie aangehouden worden. De automobilist bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 0,85 gemeten en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De fietser liep een verwonding aan zijn enkel op en zijn fiets is totaal vernield.

Valkenswaard: Inbraak

In een verenigingsgebouw aan de Heerkensdreef is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit in te gooien. Het is nog onduidelijk wat precies werd weggenomen.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Valkenswaard is zaterdag rond 8.40 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 37-jarige partner in hun woning eerder die dag. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden na vernieling

Op de Bosstraat is zaterdag rond 13.50 uur een 34-jarige Veldhovenaar aangehouden. De verdachte had zonder enige aanleiding enkele ramen van een woning aan de Bosstraat ingeslagen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau bedreigde en beledigde hij agenten en een medewerkster.

Veldhoven: Dronken automobiliste aangehouden

Op de Kabouterweg is zaterdag rond 2.30 uur een 43-jarige automobiliste uit Veldhoven betrapt op het rijden onder invloed. Bij de vrouw werd een promillage van ruim 1,35 gemeten. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.