Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 december 2004

Marita van Loon: 053-4555588

Aanrijding met letsel op A1

Personenauto rijdt achter op vrachtauto

Oldenzaal

Op zaterdag 4 december omstreeks 01.58 uur werd een aanrijding gemeld op de zuidbaan van de A1, net voorbij afrit Hanzepoort. Ter plaatse bleek dat een personenauto van achteren tegen een vrachtauto was gereden. De bestuurder van de personenauto, een 29jr. man uit Losser, werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met een flinke hoofdwond en gebroken arm per ambulance naar het MST in Enschede overgebracht. De bestuurder van de vrachtauto, een 49jr. man uit Zweden, kwam met de schrik vrij. De A1 richting Duitsland bleef tot circa 04.30 uur voor verkeer afgesloten, mede omdat een oliespoor op het wegdek door Twentemilieu moest worden verwijderd. Verkeer richting Duitsland werd via de oude weg door Oldenzaal omgeleid. (bps: 04-149193)

Rijden zonder rijbewijs

Voor de vierde keer betrapt

Enschede

Een 23jr. Enschedeer werd op vrijdag 3 december omstreeks 15.36 uur staande gehouden toen hij met zijn auto op De Klomp in Enschede, tegen het verkeer inreed. Bij het uitschrijven van een bon wegens het rijden in een eenrichtingsweg, gaf de bestuurder een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de man reeds drie maal eerder wegens op het rijden zonder rijbewijs was betrapt, en hierbij ook eerder een valse naam had opgegeven. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn auto is in beslag genomen. (bps 04-149032)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Verdachte ontvangt winkelverbod en moet openstaand vonnis uitzitten

Enschede

Op vrijdag 3 december omstreeks 19.28 uur werd een winkeldiefstal gemeld in een winkel aan de Lage Bothofstraat. Het personeel had de verdachte, een 42 jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats, voorbij de kassa aangehouden omdat zij een deel van de boodschappen niet had afgerekend. De vrouw bleek nog een straf van veertien dagen bij justitie open te hebben staan, waarvoor zij werd ingesloten. Daarnaast ontving zij een dagvaarding wegens winkeldiefstal en een winkelverbod. (bps 04-149084)

Jongeren gooien etalageruit in

Drie personen aangehouden

Hengelo

Op vrijdag 3 december om 21.29 uur wordt gemeld dat een groep jongeren met voorwerpen zou gooien aan de Burgemeester Jansenplein. Ter plaatse blijkt de groep reeds vertrokken. Een collega van de vrijwillige politie ziet even later een winkelruit aan de Cronjestraat sneuvelen en herkent een van de drie betrokkenen. Na een korte achtervolging wordt het drietal (Hengeloers in de leeftijd van 16, 18 en 19 jr.), die elk een andere kant op waren gerend, door de dienstdoende rapporteurs aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (04-149180)

Belediging ambtenaar in functie

Twee broers aangehouden

Almelo

Op zaterdag 4 december omstreeks 01.30 uur kregen twee broers (een 33jr. Almeloer en een 16jr. Rijssenaar) onenigheid met elkaar op de Koornmarkt. Een dienstdoende rapporteur probeerde de zaak te sussen maar werd vervolgens herhaaldelijk door de 33jarige beledigd. Na enkele vruchteloze waarschuwingen, werd de 33-jarige Almeloer aangehouden en naar de dienstauto overgebracht. Hierbij werd de rapporteur flink gehinderd door de 16-jarige. Een portier moest eraan te pas komen om de 16-jarige in bedwang te houden. Toen collega's ter plaatse waren werd ook de 16-jarige aangehouden en naar het bureau overgebracht. Tegen beide verdachten is proces verbaal opgemaakt ter zake belediging van een ambtenaar in functie. (bps 04-149190)

---- --