Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOOGTEPUNTEN OP CARTOON NETWORK IN DECEMBER

MET EEN BLOK ROND DE KLOK

Een briljant kerstcadeautje voor de Cartoon Network kijkers in december. Iedere dag, vanaf maandag 20 december, op ieder heel uur je favoriete 'top toons' een uur lang!

Van de vrolijke versiertrucs van Johnny Bravo tot de explosieve avonturen van de Power Puff Girls en de krokodillen avonturen van de Flintstones, er is voor elk wat wils in de kerstvakantie!

TOM & JERRY MARATHON - 1 januari

Het wordt langzamerhand een traditie. Ook het jaar 2005 begint op Cartoon Network weer met het zeer populaire kat-en-muis duo Tom & Jerry in een marathon van 6.00 uur - 21.00 uur

De snelle feiten over Tom & Jerry:

. De namen Tom & Jerry werden door het MGM personeel getrokken uit een met namen gevulde hoed. De $50.00 prijs ging naar de New Yorkse animator Jack Carr.
. Iedere cartoon van zes minuten kostte zes weken om te maken en circa $65,000.
. Tennis speelster Monica Seles gebruikte Tom & Jerry als inspiratiebron. 'Ik deed alsof ik DE kat was die de tennisbal najoeg, en de tennisbal was dan Jerry (Daily Mail, Verenigd Koninkrijk).
. Het MGM orkest van de Cartoon afdeling bestond uit 16-30 musici.
. In totaal produceerde MGM 161 Tom & Jerry afleveringen.

CARTOON NETWORK CINEMA
Op de zaterdag in december weer spetterende Cartoon Network films om 17.30 uur:

Zaterdag 4 december

Flintstones: I Yabba Dabba Doo: De twee beroemde Toon families, de Flintstones en de Rubbles bereiden de bruiloft voor van hun respectievelijke kroost Pebbles en Bam-Bam. Helaas zijn Fred's bedoelingen groter dan zijn portemonnee en verliest hij bijna zijn vrouw, dochter, beste vriend, baan en hond bij zijn pogingen om voldoende geld te verzamelen voor het naderende huwelijk.

Zaterdag 11 December - The Good, The Bad & Huckleberry Hound Huckleberry Hound is benoemd tot sheriff van een Western stadje, dat helaas wordt bevolkt door een akelige en valse bende genaamd de Dalton Gang die hem wil vermoorden. Verlaten door zijn vrienden Yogi Bear, Booboo en Quickdraw McGraw, ontmoet hij een Amerikaans-Indische prinses genaamd Desert Flower en op zijn eigen laconieke manier trekt hij ten strijde tegen de lokale slechteriken.

Zaterdag 18 december - Judy Jetson and the Rockers Een rockster heeft het hart van Judy Jetson gestolen, dus gaat ze met twee vriendinnen naar zijn concert; zij wordt gevolgd door George, die getooid is met een indianentooi. Maar een slechte heks, die muziek haat, heeft de rockster ontvoerd. Judy en haar vrienden gaan hem redden en George belandt in de gevangenis. Elroy en Astro komen om een reddingspoging te ondernemen, maar moeten een moeilijke keuze maken. Wie moeten ze eerst redden, George of Judy?

POWERPUFF 60

Ze zijn er weer, Blossom, Bubbles en Buttercup - De Powerpuff Girls die "De wereld redden voor bedtijd!" in de Powerpuff 60. In december vrijdag t/m zondag om 8.30 uur.

Powerpuff Feiten

. Het animatie team achter de Powerpuff Girls is hetzelfde team dat de met vier Emmy's genomineerde Dexter's Laboratory creëerde
. De Powerpuff Girls wonen in Townsville met hun schepper Professor Utonium, een eenzame genetische manipulator.
. Blossom brengt veel tijd door met zich zorgen maken over de wereldvrede en nieuwe kleren.
. Bubbles houdt van snoep en eigenlijk alles behalve de inwoners van het dorp Townsville.
. Buttercup doet niets liever dan een stevig robbertje vechten met een paar slechteriken.

Chudd EN Earls GROTE Toon Trip

Ze zijn terug voor meer! De originele ceremoniemeesters - de chronisch komische Chudd Chudders wederom vergezeld van zijn co-gastheer de vet coole Mr Earl Styles - om Cartoonfans tijdens de 'breaks' te testen op hun kennis over hun favorieten. Dit keer Atom Ant, Pixie en Dixie en de ongelofelijke avonturen van Magilla Gorilla.

19:45 uur - Atom Ant
20:10 uur - Pixie and Dixie
20:35 uur - Magilla Gorilla


---

Voor informatie; Matthijs Spits tel. 070-3244033 / 0653277138 mailto:matthijs.spits@turner.com

Voor het downloaden van beeldmateriaal bij de series kunt u inloggen op: http://www.europe.turnerinfo.com

---- --