Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 15 oktober 2004

Sinterklaas komt naar Dierenrijk Europa

Zaterdag 4 december komt Sinterklaas op bezoek in Dierenrijk Europa. De Sint arriveert om 12:30 uur. Op deze gezellige dag gaat Sinterklaas liedjes zingen met de bezoekende kinderen in de Brabantse Hoeve. Voordat de Sint naar huis gaat, rond 14:30 uur, krijgt ieder kind een leuk cadeautje. Een bezoek aan Dierenrijk Europa is voor de Sint de perfecte mogelijkheid om de leukste en lelijkste dieren van Europa te ontmoeten. Zo kent hij de dieren uit Spanje, zoals de berberaapjes, natuurlijk perfect.

Uniek thema Dierenrijk Europa
De Sint en zijn Pieten maken graag een tussenstop bij de nieuwste dierentuin van Nederland. Dierenrijk Europa heeft namelijk als uniek centraal thema Europa. Men kan een wandeling maken door zeven Europese gebieden. Onderweg maakt de bezoeker kennis met de bijzondere fauna die dit continent te bieden heeft. In het park ontmoet men de leukste en lelijkste dieren van ons continent zoals ijsberen, everzwijnen en zeehonden.

Speelplezier op en rond de Brabantse Hoeve
De Brabantse Hoeve is voor bezoekers het vertrekpunt- en eindpunt van de reis door het dierenpark. Bij de Hoeve Bij de Hoeve kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin, compleet met tractor en diverse speelelementen die lijken op boerderijdieren, is er ook nog een spannende indoorspeeltuin. Hier kunnen kinderen spelen als het weer even niet mee zit. Daarnaast is er in de stallen een filmzaal. In deze filmzaal worden de hele dag korte, educatieve films gedraaid die helemaal bij het thema van het dierenpark aansluiten.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240 of kijken op: www.dierenrijkeuropa.nl.