Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Openbaarvervoerbedrijf Syntus op landelijke TV bij RTL-5

Uitzending 'Mijn Beroep' op zaterdag 4 december en donderdag 9 december

Doetinchem - 30 november 2004 - Het regionale openbaarvervoerbedrijf Syntus staat centraal op zaterdagavond 4 december bij RTL-5 tijdens een aflevering van het programma "Mijn Beroep". De uitzending op de landelijke commerciële zender vindt plaats op 'prime-time' en begint om 19.30 uur. Het unieke gecombineerde beroep Treinmachinist/Buschauffeur bij het multimodale OV-bedrijf komt in deze reportage uitgebreid aan de orde. Een vrouwelijke Treinmachinist/Buschauffeur van Syntus laat in de aflevering alle facetten van haar vak zien aan de kijkers.

De reportage is een mooie kijk in de keuken van het jonge, succesvolle OV-bedrijf Syntus, dat zowel treinen als bussen geïntegreerd exploiteert in het oosten van Nederland. In de Syntus-aflevering van 4 december komt het gecombineerde beroep buschauffeur/treinmachinist bij Syntus uitgebreid aan de orde. Syntus-medewerkster Mariëtte Tijdink is hiervoor gedurende een gehele dag door een cameraploeg van RTL-5 gevolgd tijdens haar werkzaamheden. Hieruit is een aflevering samengesteld waarin is te zien wat er bij het besturen van bussen en treinen allemaal komt kijken. Te zien is ondermeer wat er tijdens een busrit allemaal gebeurt, hoe een trein wordt bestuurd en wat er allemaal op een rangeerterrein met de treinen gebeurt (tanken, technische controle etc.). Een prachtig kijkje achter de schermen van een prachtig beroep.

De aflevering op 4 december, die aldus om 19.30 uur begint en wordt gecombineerd met een reportage over een Croupier bij Holland Casino, wordt herhaald op RTL-5 op donderdag 9 december om 17.45 uur.

*********************