TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-12-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 04 december
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.57 uur

BARNEY EN DENNIS VAN DER GEEST IN Z@PPSPORT

Deze week schuift presentator Barbara Barend aan bij de jeugdleden van de Alkmaarse Schaakvereniging '0-0-0'. Samen hebben ze goed nagedacht over de presentatie van alweer zo'n flitsende uitzending van Z@PPSPORT. En wat zit er in?

In de 'Repo' volgt Z@PPSPORT de elfjarige mountainbiker Thijs Zuurbier. Eigenlijk was hij te jong voor de wedstrijden waar hij de afgelopen jaren aan meedeed. Maar wat doe je als je leeftijdgenoten niet sterk genoeg zijn? Dan schrijf je je twee jaar achtereen in voor het Nederlands kampioenschap en word je prompt nummer 1. Nu trapt en rent Thijs acht weekenden door tijdens de Rabo Top Noord Holland. Z@PPSPORT volgt hem door de duinen bij Petten.

In het intieme '1-Tweetje' beantwoordt Raymond van Barneveld allerlei vragen. Onze nationale darter won al drie keer de Embassy en maakte zijn sport in een mum van tijd populair in ons land. Vandaag vertelt hij in Z@PPSPORT of hij op vakantie een dartbord meeneemt en of hij ook in zijn slaap nog pijltjes ligt te gooien.

Judo-kid Daniël Minten (9) kent er eigenlijk maar één, maar er zijn nog zoveel: van die stevige houdgrepen om te leren. Onze bekendste judoka, al jarenlang succesvol bij grote kampioenschappen en de Olympische Spelen, is Dennis van der Geest. Als je het succes zo lang weet vast te houden, moet hij voor Daniël de ideale leraar zijn voor al die houdgrepen. In 'Hellup!' zie je hoe ze het ervan afbrengen.

Verder in Z@PPSPORT:


* outdoor-karten: oftewel buiten racen in een supersnel wagentje wordt steeds populairder, ook bij de jongste jeugd vanaf acht jaar;
* badmintonclub Quintus, 25 jaar de trots van het Westland, hield een fantastisch jubileumtoernooi;
* Aikodo, een Japanse vechtkunst waarbij het om je geest gaat, hield in Deventer de eerste stage voor de jeugd.

Deze aflevering van Z@PPSPORT wordt maandag 6 december herhaald om 13.27 uur.




TROS