Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht 05-12-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Dief snel gepakt

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een autodief snel gepakt.

Omstreeks 19.45 uur zagen agenten een 35-jarige man uit Utrecht lopen over de Overste den Oudenlaan. Het was de agenten bekend dat hij nog een bekeuring had openstaan en hij werd aangesproken. Agenten zagen vervolgens dat hij een autoradio onder zijn jas had zitten. De Utrechter had hiervoor een hele vreemde verklaring en de agenten hadden het vermoeden dat de radio van diefstal afkomstig was. De man werd aangehouden en nader onderzoek wees uit dat de buit afkomstig was van een autoinbraak. De man is ingeloten voor verhoor.

Rijden in gestolen auto

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Omstreeks 19.40 uur zagen agenten een 19-jarige man rijden in een auto over de Merwedekade. Omdat een koplamp het niet deed van de auto werd de bestuurder aangesproken door de agenten. Nog voordat de agent iets kon zeggen, stapte de man uit de auto en rende hard weg. Een achtervolging te voet werd ingezet en de Utrechter kon worden aangehouden. Hij bleek in een gestolen auto te rijden en werd ingesloten voor verhoor.

Op het toilet

UTRECHT- Op zaterdagavond raakte een vrouw gewond bij een aanrijding en verleende vervolgens geen enkele medewerking.

Omstreeks 20.30 uur reed een 41-jarige automobiliste uit Houten over de Rijksweg A2 ter hoogte van het knooppunt Oudenrijn. Ze raakte hier door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal.

Agenten roken een sterke alcohollucht bij de vrouw. Omdat ze erg klaagde over hoofdpijn werd ze met een ambulance eerst vervoerd naar het ziekenhuis. Na enige tijd kwamen agenten ook bij het ziekenhuis aan om te controleren of de vrouw niet teveel alcohol had gedronken. Zij had zichzelf echter opgesloten in een toilet. Een breekijzer werd er bijgehaald maar de deur was met geen mogelijkheid open te krijgen. De brandweer werd gewaarschuwd en na een uur kon de 41-jarige vrouw worden aangehouden. Dit ging vervolgens ook niet zonder slag op stoot, want ze verzette zich hierbij hevig en bespuugde de agenten. Uiteindelijk kon ze toch worden overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde ze echter alle medewerking bij een alcoholtest. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingenomen.

Wanneer een bestuurder op aanwijzing van de agenten geen medewerking wil verlenen aan een alcoholtest zal altijd het rijbewijs worden ingenomen en zal de rechter de hoogst mogelijk straf geven voor het rijden onder invloed.

Bedreigen met mes

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een vrouw had uitgescholden en bedreigd met een mes. Omstreeks 08.00 uur bood een 24-jarige vrouw uit Utrecht op het Zandpad haar diensten aan, aan een 24-jarige man uit Utrecht. De man betaalde de aangeboden dienst vooraf. Na enige tijd wilde hij echter zijn geld weer terughebben. De vrouw gaf dit niet. De man werd boos en bedreigde de vrouw met een mes. De man verdween en de politie werd gewaarschuwd. Na onderzoek van de politie kon de Utrechter worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.