Gemeente Rotterdam

Nr. 50
3 december 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 6 t/m 12 december 2004

Wethouder Van den Anker opent Woonvoorziening voor ouderen dak- en thuislozen Wethouder Marianne van den Anker (o.m. Volksgezondheid) opent op maandag 6 december om 15.30 uur de Woonvoorziening voor ouderen dak- en thuislozen aan de Mathenesserweg 312. Deze woonvoorziening is bedoeld om ouderen dak- en thuislozen, met een psychisch en/of lichamelijk probleem en het leven op straat niet meer aankunnen, op te vangen. De organisatie voorziet in huishoudelijke en persoonlijke verzorging, wijkverpleging, ondersteunende en activerende begeleiding. Het is een initiatief van Stichting Humanitas Thuiszorg, Maatschappelijke dienstverlening Rotterdam en Bavo RNO Groep. (Voor meer informatie: Humanitas Thuiszorg Rotterdam, Danielle Bresser, tel. 010 - 425 01 77)

Wethouder Van Sluis ondertekent Afsprakenkader Herstructurering Rechtermaasoever Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) ondertekent op maandag 6 december om 15.45 uur, in de Euromast in Rotterdam, het Afsprakenkader Herstructurering Rechtermaasoever. Het programma duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur. Naast de wethouder zullen de portefeuillehouders van Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, deelgemeente Hoek van Holland, de provincie Zuid-Holland, de Stadregio Rotterdam en vertegenwoordigers van het bestuur van het Havenbedrijf Rotterdam N.V., Deltalinqs en de Kamer van Koophandel Rotterdam, alsmede de Staatsecretaris van VROM het Afsprakenkader ondertekenen. In het Afsprakenkader zijn procesafspraken vastgelegd over toekomstige woningbouwlocaties en de hieraan verbonden milieurandvoorwaarden. Het afsprakenkader is een poging om de grimmige sfeer van bezwaarschriften en de gang naar de Raad van State te doorbreken. (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam, Anouk Glaudemans, tel. 010 - 252 48 35)

Wethouder Pastors slaat eerste paal De Grienden
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) slaat maandag 6 december om 16.30 uur op de hoek aan de Wijnruitstraat in Hoogvliet de eerste paal voor De Grienden. Het project bestaat uit vier appartementengebouwen met 61 koopappartementen en 69 appartementen Te Woon. De Grienden is een samenwerkingsverband tussen WoonbronMaasoevers en Proper Stok. De 69 appartementen Te Woon worden aangeboden aan huurders van WoonbronMaasoevers die verhuizen vanwege de vernieuwing van Hoogvliet. Wethouder Lucas Bolsius (Sociale zaken, Wijken en Buitenruimte) zal samen met Peter van der Gugten (directeur Proper Stok) en Martien Kromwijk (directeur van woningcorporatie WoonbronMaasoevers) bij de officiële handeling assisteren. Voorafgaand aan de handeling is er een vergadering van het Platform Marktsector waar ook wethouder Lucas Bolsius bij aanwezig is. (Voor meer informatie: Proper Stok, Linda Roodzant, tel. 010 - 217 71 55)

Wethouder Van den Anker discussieert mee in Politiek Café VVD Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) discussieert op maandag 6 december om 20.00 uur mee in het Politiek Café van de VVD dat plaatsvindt aan de Oostmolenwerf 14 - 24. De discussie staat in het teken van "Veiligheid, moslimterrorisme en integratie". Een aantal sprekers leiden de discussie in, waarna het woord aan de zaal is. De avond eindigt ongeveer 21.30 uur. (Voor meer informatie: Politiek Café VVD-Rotterdam, dhr. K. Baggerman, tel. 010 - 444 43 84)

Wethouder Geluk neemt promotiefilm over vrijwilligerswerk in Rotterdam in ontvangst Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) neemt tijdens de Rotterdamse Vrijwilligersdag 2004 op dinsdag 7 december om 18.00 uur een promotiefilm over het vrijwilligerswerk in de stad in ontvangst. Het programma van de Rotterdamse Vrijwilligersdag duurt van 15.45 uur tot 19.00 uur en vindt plaats in de "Balszaal" van Hotel New York aan de koninginnenweg 1. Met de Rotterdamse Vrijwilligersdag sluit het Centrum voor Dienstverlening STAP een periode van vier maanden af waarin vrijwilligerswerk centraal heeft gestaan. De extra aandacht voor vrijwilligers en hun werk startte op 1 september met de viering van het 25-jarig bestaan van de VrijwilligersVacatureBank (VVB). (Voor meer informatie: STAP/Centrum voor Dienstverlening, Leonie van Blijswijk, tel. 010 - 436 30 90)

Wethouder Pastors ondertekent gebiedsafspraken Oude Noorden Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) ondertekent woensdag 8 december om 13.10 uur samen met Carla Zonneveld van de deelgemeente Noord en Margriet Drijver van woningcorporatie Com.wonen de gebiedsafspraken voor het gebied tussen het Noordplein, het Zwaanshals en de Rotte. Het afgelopen jaar hebben de gemeente, de deelgemeente en Com.wonen een gezamenlijke visie op dit deel van Rotterdam Noord ontwikkeld. In de gebiedsafspraken staat welke partij wat gaat doen om die visie werkelijkheid te laten worden. Ter gelegenheid van de ondertekening is er ook een miniconferentie georganiseerd: Oude Noorden aan de Rotte. (Voor meer informatie: Com.wonen, Marjolein Jochemsen, tel. 010 206 6114 of deelgemeente Noord, Faryal gilliot, tel. 010 - 443 98 01)

Wethouder Pastors slaat eerste paal Strandweg Noord Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) slaat woensdag 8 december om 16.30 uur samen met Hilde Noordtzij, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, Kunst, Cultuur en Milieu van de deelgemeente Hoek de eerste paal voor het project Strandweg Noord in Hoek van Holland. Het gaat om de eerste paal voor vier flatgebouwen met daarin 104 appartementen. De komende jaren worden in totaal 1200 woningen gebouwd. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Carolien van Eykelen, Stadhuis, tel. 010 - 417 93 24)

Burgemeester Opstelten spreekt tijdens Feyenoord-Unicef Galadiner Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op woensdag 8 december om 18.30 uur tijdens het Feijenoord-Unicef Galadiner, dat gehouden wordt in het Hulstkampgebouw aan de Maaskade 120. Het diner wordt georganiseerd omdat Feyenoord het komende voetbalseizoen Unicef voor een periode van drie jaar gaat steunen. (Voor meer informatie: Commercial director, dhr. S. Troost, tel. 010 - 292 68 91)

Wethouder Pastors neemt deel aan architectuurdebat Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) neemt op woensdag 8 december vanaf 20.00 uur in De Unie deel aan het laatste Thermometer-debat van 2004. De vraag die in het debat centraal staat is: Rotterdam is een multiculturele stad, maar kun je dit ook zien aan de architectuur? Andere panelleden zijn Adri Duivesteijn (Tweede-kamerlid voor de PvdA), Herman Meijer (partijvoorzitter van Groen Links en voormalig wethouder in Rotterdam) en Wilfried van Winden (architect van de Essalaam-moskee in Rotterdam). (Voor meer informatie: Rotterdamse Kunststichting, Mira van Kuijeren, tel. 010 - 433 58 33)

Wethouder Bolsius aanwezig bij start van 'Weggooiloterij' Wethouder Lucas Bolsius (Sociale zaken, Wijken en Buitenruimte) geeft op donderdag 9 december vanaf 16.00 uur het startschot voor de 'Weggooiloterij'. Hij doet dit tijdens de Infomeeting van Rotterdam Centrum Veilig, een initiatief van Stuurgroep Rotterdam Centrum. Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvindt in het Theater in de kelder van boekhandel Donner, staat het thema 'Schoon, heel en veilig' centraal. Mensen krijgen bij hun aankoop bij Mc Donalds of Bram Ladage een lot. Het is de bedoeling dat de helft van dit lot op de afvalzak wordt geplakt en dat de zak in een Roteb prullenbak wordt gegooid. De andere helft van het lot moet worden bewaard. Eén keer in de twee weken vindt er een loterij plaats waarbij uit de ingezamelde afvalzakken verschillende lotnummers worden getrokken. In totaal gaat het om drie loterijen. (Voor meer informatie: Communicatie Rotterdam Centrum Veilig, Jordie van den Heuvel, tel 010 - 440 07 33)

Wethouder Van den Anker opent pand Centrum voor Dienstverlening aan de Glashaven Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op donderdag 9 december om 17.00 uur het pand van het Centrum voor Dienstverlening (CVD) aan de Glashaven 42. Twee onderdelen van het CVD namelijk Stedelijk Maatschappelijk Werk en Stap (vrijwilligerswerk) zijn onlangs verhuisd naar het pand aan de Glashaven. De wethouder en de voorzitter van het CVD, dhr. J. Windey debatteren over het onderwerp: "de toekomst van de maatschappelijke dienstverlening in Rotterdam". Het debat wordt mede georganiseerd door Stichting Democratisch Steunpunten en valt onder de "Rotterdam debatten". (Voor meer informatie: Communicatie Centrum voor Dienstverlening, Peter van Essen, tel. 010 - 243 81 00)

Wethouder Pastors bij feestelijke oplevering Mathenesserweg Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is donderdag 9 december rond 18.30 uur op de Mathenesserweg 64 te gast bij de feestelijke oplevering van het Mathenesserkwartier. Juli 2000 vielen in het Mathenesserkwartier de eerste brieven van de gemeente op de deurmat bij de bewoners en eigenaren over de grootscheepse renovatie. De laatste steigers zijn op dit moment uit de straat verdwenen. De bewoners van het Mathenesserkwartier vieren dit met een feest in hun straat. Het programma begint als 's middags om 15.00 uur met circus, theater en muziek, een kunst- en kerstmarkt en een fototentoonstelling. (Voor meer informatie: Projectbureau Mathenesserweg, Trudy de Bruin, tel. 010 - 485 16 81)

Wethouder Hulman opent bibliotheek aan de Afrikaanderplein Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) opent op vrijdag 10 december om 15.00 uur samen met dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord, Dagmar Oudshoorn de gloednieuwe bibliotheek in de Afrikaanderwijk. De nieuwe bibliotheek vindt zich tegenover de oude bibliotheek aan de Paul Krugerstraat. (Voor meer informatie: Communicatie Bibliotheek, Anja van der Starre, tel. 010 - 281 61 24 of Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

Wethouder Gelukt reikt Rotterdamse vrijwilligersprijs uit Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) reikt vrijdag 10 december om 17.00 uur de Rotterdamse vrijwilligersprijs 2004 uit in de Burgerzaal van het stadhuis. Een jury bestaande uit vijf personen, onder voorzitterschap van Luck van Leeuwen, beoordeelt wie van de categoriewinnaars de 15e Rotterdamse Vrijwilligersprijs wint. Het programma duurt tot 19.30 uur. (Voor meer informatie: Communicatie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Aad van Diemen tel. 010 - 453 35 61

En verder...
deelt wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) op donderdag 9 december om 9.30 uur enquêteformulieren Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan ondernemers op het Zuidplein. (Voor meer informatie:Ecorys, Paul Smolders. Tel. 010 - 453 84 40)

noot voor de redactie/