Politie Hollands Midden

Noordwijk/Sassenheim - Politie zoekt geweldplegers De politie is een onderzoek begonnen naar ongeregeldheden in een lijn(disco)bus op het traject Noordwijk - Haarlem. Tussen Noordwijk en Sassenheim werd een groep jongeren in de bus vervelend, baldadig en zocht ruzie. Er werd gehangen aan bagagerekken en drie jongeren, twee 18-jarigen uit Hillegom en een 17-jarige uit Vogelenzang kregen klappen in het gezicht en schoppen van de provocerende groep. Op de Hoofdstraat verliet de groep de bus. De groep stoof uiteen toen zij de gewaarschuwde politie zag naderen. De politie kon nog geen aanhoudingen verichten.

Noordwijk - Aanrijding onder invloed Een 16-jarige fietser uit Noordwijk stak op zondag 5 december rond 02.25 uur zonder goed uit te kijken de kruising Van de Mortelstraat met de Sint Jeroensweg over. Hij werd daarbij aangereden door een 21-jarige automobilist uit Heemstede. De fietser bleef ongedeerd. De politie constateerde drankgebruik bij de jongeman en hield hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 440 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk - Dodelijke aanrijding Een 33-jarige automobilist uit Leiden kwam zondagavond 5 december bij een verkeersongeval op de Wassenaarseweg om het leven. Zijn 29-jarige inzittende en plaatsgenoot werd met zware verwondingen overgebracht naar het LUMC. Rond 19.50 uur botste de automobilist op een lijnbus van connexxion. De 52-jarige chauffeur van de bus, een man uit Den Haag kwam evenals zijn passagiers met de schrik vrij. De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeval. De weg is afgesloten geweest tot 23.15 uur.

Sassenheim - Lik op stuk voor onder invloed rijder Een 28-jarige automobilist uit Wlodawa (Polen) kreeg op zondag 5 december rond 01.50 uur een boet van 600 euro voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man op de Rijksweg A44 en constateerden drankgebruik. De ademanalyse gaf als uitslag 645 ug/l (limiet 220 ug/l) Na overleg met justitie werd besloten lik op stuk op de man toe te passen. Na het betalen van de bekeuring mocht de man het bureau weer verlaten.

Leiden - Politie zoekt brandstichter(s) van politieauto De politie is een onderzoek begonnen naar brandstichting van een politieauto. Op maandag 6 december rond 04.20 uur werd het vuur ontdekt in een de op een parkeerplaats bij het bureau aan het Ina Boudier-Bakkerplein geparkeerde politieauto. De politie denkt aan brandstichting. De politieauto brandde grotendeels uit.

Leiden Aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december twee mannen aangehouden van 25 en 26 jaar uit respectievelijk Olesno Slaskie en Krapkowice (Polen) en een 24-jarige man uit Leiden. De 26-jarige man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Breestraat een 24-jarige Leidenaar geslagen te hebben waardoor deze een snee in de neus opliep. Toen de politie ter plaatse kwam had de hektiek zich naar de straat verplaatst. De 25-jarige Pool weigerde zich ter verwijderen van de plek waar de ruzie plaats had. Hierop heeft de politie hem gearresteerd. Ook de eerstgenoemde 24-jarige Leidenaar werd aangehouden omdat deze weigerde zich buiten de ruzie te houden. Het is onduidelijk waar de ruzie over is ontstaan.

Leiden Aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 december twee mannen aangehouden, één van 17 jaar uit Leiden en één van 21 jaar uit Zoeterwoude, op verdenking van mishandeling van een 19-jarige man uit Amsterdam. Het drietal trof elkaar in het centraal station. De Amsterdammer zag de Zoeterwoudenaar tegen een fiets trappen en zei hier wat van. Volgens de verklaring van de Leidenaar was dit zijn fiets en had hij zijn vriend uit Zoeterwoude gevraagd tegen zijn fiets te trappen wegens problemen met de fietsketting. Na de opmerking van de Amsterdammer gaf de Zoeterwoudenaar hem een kopstoot. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de Amsterdammer ook de Leidenaar klappen gaf. Hierop ontving hij op zijn beurt klappen van zowel de Leidenaar als de Zoeterwoudenaar. Na de vechtpartij is de Amsterdammer naar het LUMC gelopen voor hechtingen in het voorhoofd. De Leidenaar en de Zoeterwoudenaar zijn aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie.

Alphen a/d Rijn - Onder invloed rijder neemt auto inbeslag Een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn raakte op zondag 5 december rond 03.00 uur zijn auto kwijt nadat agenten hem op de A. Van Leeuwenhoekweg hadden betrapt op het rijden onder invloed en niet alleen dat. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, zijn auto was niet verzekerd en reed zonder geldige APK. De ademanalyse gaf als uitslag 780 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie besloot in verband met de vele overtredingen de auto in beslag te nemen en maakt verder proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

De politie heeft maandag 6 december omstreeks 00.15 uur een 54-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten moesten op de Lijsterlaan uitwijken toen de bestuurder die in tegenovergestelde richting, vanuit de richting van de Willem de Zwijgerlaan, en op hun weghelft reed. De Alphenaar negeerde vervolgens diverse stoptekens. Op de Thorbeckestraat werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. De bestuurder die onvast ter been was en met dubbele tong sprak weigerde mee te werken aan een blaastest. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces verbaal op.

Bodegraven - Politie zoekt brandstichters heggen Wederom gingen in Bodegraven twee hagen in vlammen op. Op zaterdag 4 december werd een heg aan de Dirk Boavolaan en een heg aan de Scheisloot in de brand gestoken. De brandweer bluste beide vuurtjes. De politie neemt deze branden mee in haar onderzoek naar de eerdere (coniferen)hegbranden in Bodegraven.

Reeuwijk - Woninginbraken De politie is een onderzoek begonnen naar twee woninginbraken. Op zaterdag 4 december tussen 16.00 en 23.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Armstronglaan en de Ree. Uit de woningen werden diverse goederen gestolen waaronder mobiele telefoons, bankpassen, een fotocamera, flessen drank, een laptop, een jas en sieraden.

Waddinxveen - Politie houdt onder invloed zijnde geweldpleger aan Een 23-jarige man uit Gouda werd op zondag 5 december rond 01.00 uur op de Zuidkade aangehouden als verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin uit Waddinxveen en voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man in zijn auto nadat zij zagen dat hij met hoge snelheid door de bebouwde kom van Waddinxveen reed. Bij die controle ontdekten de agenten dat de man onder invloed verkeerde en hoorden zij van de politiemeldkamer dat door een 19-jarige Waddinxveense aangifte was gedaan van het mishandelen en bedreigen van haar. De man werd daarop aangehouden. De ademanalyse kwam uit op 570 ug/l (limiet 220 ug/l). Dit was niet de eerste keer voor de man. De politie vorderde dan ook het rijbewijs van hem in. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling en bedreiging voort.

Gouda - Politie houdt geweldpleger aan Een 37-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd op zaterdag 5 december rond 05.15 uur in een bar aan het Omlooppad aangehouden als verdachte van het mishandelen van een 41-jarige man uit Gouda. Om nog onbekende reden ontstond er tussen de twee in de bar onenigheid en liep dit uit op het slaan met onder meer een barkruk. De Gouwenaar liep daardoor een wond aan de rechterwang op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gouda Vechtpartij na poging autodiefstal

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij op de Koningin Wilhelminaweg op zondag 5 december. Aanleiding was een poging diefstal van een auto op deze weg. De eigenaar zag omstreeks 15.00 uur een jongen in zijn auto zitten die probeerde de auto te starten. De jongen is weggerend toen de eigenaar hem aansprak. Deze is vervolgens achter de dader gerend. Nadat enkele familieleden van de poging hoorden zijn ze eveneens achter de twee aangegaan. Nabij de Prins Hendrikstraat zou de dader door deze personen zijn mishandeld waarna hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Terug op de Koningin Wilhelminalaan kwamen even later twee auto's met ongeveer vier personen verhaal halen over de mishandeling. Hierop ontstond er een vechtpartij tussen de twee groepen. De politie heeft inmiddels van beide groepen twee verdachten gehoord en een aangifte opgenomen van mishandeling en poging diefstal van de auto. Verder stelt zij een onderzoek in naar de verdachte van de poging diefstal en doet zij nog een buurtonderzoek.

------------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 6 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --