DLA SCHUTGROSHEIDE

Fusie advocatenkantoren leidt tot herschikking mondiale top-5


- Persbericht -

Fusie advocatenkantoren leidt tot herschikking mondiale top-5

DLA SchutGrosheide behoudt haar Nederlandse gezicht

Amsterdam, maandag 6 december 2004 - Vanaf 1 januari 2005 maakt het Nederlandse advocatenkantoor DLA SchutGrosheide deel uit van het nieuwe 'DLA Piper Rudnick Gray Cary'. Door deze fusie ontstaat het derde advocatenkantoor ter wereld, met ruim 6100 medewerkers, waaronder bijna 3300 fee earners. Dat is de uitkomst van de wereldwijde stemming die afgelopen zaterdag plaatsvond.

SchutGrosheide fuseerde in januari van dit jaar al met het Britse toptien kantoor DLA LLP. Daardoor maakt DLA SchutGrosheide deel uit van een netwerk van kantoren in Europa en Azië. Dit jaar zijn er fusieonderhandelingen gevoerd met het Amerikaanse kantoor Piper Rudnick. Over deze fusie is afgelopen weekend positief gestemd: op 1 januari 2005 zal DLA met Piper Rudnick fuseren. Op diezelfde datum fuseren binnen Amerika Piper Rudnick en Gray Cary Ware & Freidenrich LLP. Door beide fusies ontstaat DLA Piper Rudnick Gray Cary, een nieuw kantoor dat als enige meer dan duizend advocaten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan heeft. In Nederland zal het kantoor vooralsnog blijven opereren onder de naam DLA SchutGrosheide.

DLA Piper Rudnick Gray Cary is in staat om op elke locatie full-service te bieden. Als full- service kantoor biedt DLA SchutGrosheide in Nederland diensten aan op de volgende praktijkgebieden: Corporate, Banking & Finance, Corporate & Commercial Litigation, Business Support & Restructuring (BS&R), Onroerend Goed, Bestuurs- en Milieurecht, Arbeidsrecht en Medezeggenschap, Commercial/Technology, Media & Communications (TMC), Intellectuele Eigendom, Mededingingsrecht, Internationale Handel, Transport en Verzekering, Notariaat en Belastingrecht.

DLA Piper Rudnick Gray Cary komt onder leiding van drie 'joint CEO's' te staan: Francis Burch (Piper Rudnick), Lee Miller (Piper Rudnick) en Nigel Knowles (DLA). Zij gaan gezamenlijk richting geven aan de mondiale organisatie.

Nederlands zonder grenzen
'DLA SchutGrosheide blijft gewoon een Nederlands kantoor met Nederlandse tarieven, maar dan in een mondiale omgeving. We krijgen geen Engels of Amerikaans hoofdkantoor. Op lokaal niveau heeft de fusie geen grote consequenties,' zegt Frans Stibbe, Managing Partner van het kantoor. 'Wel hebben we onze huidige en potentiële cliënten meer te bieden: wij kunnen ze nu echt wereldwijd met een full-service concept bijstaan, hetgeen kostenbesparend zal werken voor cliënten. Daarnaast biedt de fusie prachtige nieuwe mogelijkheden voor onze medewerkers en toekomstige medewerkers. Voor nieuw talent zijn we nu nog aantrekkelijker. De partners van DLA SchutGrosheide zijn in hoofdzaak ambitieuze dertigers en veertigers. We kunnen dus oprecht zeggen dat we een jonge en frisse onderneming zijn' aldus Stibbe. Stibbe benadrukt dat DLA SchutGrosheide, in tegenstelling tot wat men wel bij andere geïntegreerde internationale kantoren hoort, geen buitenlandse tarieven gaat hanteren. 'Wij blijven Nederlands en blijven met lokale tarieven werken. We willen ook niet anders; meer dan 90% van onze cliënten is Nederlands.'

Facts & Figures
DLA SchutGrosheide telt 220 medewerkers, waaronder ca. 100 advocaten, notarissen en belastingadviseurs.

DLA Piper Rudnick Gray Cary zal met ruim 6100 medewerkers, waaronder 3300 fee earners (2700 advocaten), met 49 kantoren vertegenwoordigd zijn in 18 landen wereldwijd. In aantal medewerkers neemt het kantoor hierdoor een derde plaats in op de wereldranglijst, in omzet zelfs een tweede plaats (bron: AmLaw Global 100 Rankings).

De omzet over 2005 wordt geschat op 1,5 miljard dollar (euro 1,125 miljard)

Over DLA SchutGrosheide
DLA SchutGrosheide is opgericht in 1916 en heeft kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Het is een full-service kantoor voor de zakelijke markt. Voor DLA SchutGrosheide werken 220 mensen, waarvan 100 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, georganiseerd rondom de volgende praktijkgebieden: Corporate, Banking & Finance, Corporate & Commercial Litigation, Business Support & Restructuring (BS&R), Onroerend Goed, Bestuurs- en Milieurecht, Arbeidsrecht en Medezeggenschap, Commercial/Technology, Media & Communications (TMC), Intellectuele Eigendom, Mededingingsrecht, Internationale Handel, Transport en Verzekering, Notariaat en Belastingrecht. Voor meer informatie: http://www.dlaschutgrosheide.nl.

Over DLA
DLA is een internationale juridische dienstverlenende organisatie en biedt een uitgebreid scala van juridische en zakelijke diensten via haar kantoren in Europa en Azië. Het kantoor is gericht op het bouwen van nauwe banden met haar cliënten door middel van het prijswinnende 'Client Relationship Management Programma', ten einde hun lange termijn wensen te kunnen vervullen. Behalve haar 29 kantoren in 16 landen, is DLA ook de oprichter van de DLA Group, een exclusieve alliantie van multi-service advocatenkantoren met een gedeelde visie om zowel lokaal als internationaal gecoördineerde juridische diensten aan cliënten te kunnen bieden. Leden van de Group zijn onder andere: DLA Nordic (Scandinavië), Lukiwicz, Merski & Partners (Polen) en Ang & Co (Singapore). Vanaf 1 januari 2005 zal de naam van de Group veranderen in DLA Piper Rudnick Gray Cary Group. Meer informatie over DLA is te vinden op: http://www.dla.com en http://www.dlagroup.com.

Over Piper Rudnick Gray Cary
Piper Rudnick is een ondernemingsrechtkantoor van 1000 advocaten verspreid over kantoren in de VS en een Europees kantoor in Parijs. De belangrijkste praktijkgebieden zijn Litigation, Onroerend Goed, Business & Technology en Overheidszaken. In oktober 2004 heeft Piper Rudnick de fusie aangekondigd met Gray Cary Ware & Friedenrich LLP, een leidend advocatenkantoor op het gebied van Business & Technology, met haar hoofdkantoor gevestigd in Californië. De fusie is van kracht op 1 januari 2005 en resulteert in een aanwezigheid in de VS van ongeveer 1350 advocaten in 19 kantoren. Meer informatie over Piper Rudnick en Gray Cary is te vinden op: http://www.piperrudnick.com en http://www.graycary.com.