Nuon

PERSBERICHT

Nuon wil participatie in Belgisch energiebedrijf SPE

Amsterdam, 6 december 2004 - n.v. Nuon, marktleider in energie in Nederland, maakt vandaag bekend dat de onderneming interesse heeft in een participatie in het Belgische energiebedrijf SPE.

Nadere details hierover maakt de onderneming op dit moment niet bekend.

Een mogelijke participatie is volledig in lijn met Nuon's strategie om in de kernlanden, waaronder België, haar kernactiviteiten - productie en levering van energie - te laten groeien.

Een mogelijke participatie zal Nuon financieren binnen de kaders van haar huidige financieel beleid.

SPE is qua marktpositie in België het op één na grootste, geïntegreerde energiebedrijf dat energie produceert en levert.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.