Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


06 december 2004


Harderwijk - verdachte geweldsdelict aangehouden.
De politie heeft op maandag (06-12) rond 01.40 uur een 20-jarige man uit Harderwijk aangehouden terzake poging zware mishandeling cq openlijke geweldpleging.
Het incident vond plaats in de avonduren van zondag (05-12) op de Strandboulevard.
Nav een verkeersconflict werd een 18-jarige Apeldoorn geschopt en bedreigd met een honkbalknuppel en zijn 22-jarige plaatsgenoot werd met een fietsketting geslagen.
Voor laatstgenoemd feit werd de Harderwijker aangehouden. Bij het incident waren nog twee jongens op een snorfiets betrokken en de politie is een onderzoek gestart naar de andere verdachten.


Ermelo -Visueel gehandicapte vrouw lastig gevallen


De politie zoekt contact met getuigen van een tweetal voorvallen, waarbij een visueel gehandicapte vrouw werd lastig gevallen. Van beide voorvallen deed de vrouw gisteren aangifte. Het eerste voorval deed zich op donderdag 25 november 2004, omstreeks 14.30 uur voor op het station van Ermelo. De jonge vrouw werd lastig gevallen door een paar jongens. Een passante heeft haar daarna aangesproken en gewacht tot een vriend van de belaagde vrouw arriveerde.


Zaterdag 04 december omstreeks 15.00 uur werd dezelfde vrouw weer lastig gevallen. Hierbij werd zij ook nog eens onzedelijk betast door enkele jongens. De locatie is echter niet goed bekend. Vermoedelijk is dit geweest nabij de Dirk Staalweg / Groeneweg, op het speelterrein van de Ireneschool. Toen de jongens haar met rust lieten hoorde de aangeefster iemand naderen. Zij heeft deze persoon, het bleek om een vrouw te gaan, aangesproken en die heeft haar de weg gewezen naar snackbar 't Hoekje. Vanaf die plek kon het slachtoffer haar eigen weg weer vervolgen.


De politie zoekt contact met beide vrouwen die het slachtoffer gesproken hebben via 0900 8844 en eventueel andere getuigen.


Elburg - diefstal aanhangwagen met skelters.

Aan de Palweg werd tussen zaterdagavond en zondagmiddag (04/05/12) een aanhang-wagen met twee skelters gestolen. Omschrijving aanhangwagen: merk Hoka, eenassig, kleur wit, gesloten model. kenteken XX-SG-42 en speciaal ingericht voor het vervoer van skelters. Omschrijving skelters: twee skelters, van het merk Kombikart type Challenge Mini en Kombikart met TKM-motor alsmede bijbehorende sportkleding. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt zo'n E 7500,-.


Epe - verkeersongeval.

Een 42-jarige automobiliste uit Eibergen werd zondagavond (5/12) omstreeks 20.10 uur afgeleid door een automobilist voor haar en zag daardoor de rotonde te laat. Door het natte wegdek haalde remmen niet veel uit en gleed de auto over de rotonde en kwam tot stilstand tegen het schrikhek aan de overzijde van de rotonde. De auto werd door een sleepbedrijf van het hekwerk getakeld en vervolgens kon de vrouw gewoon haar weg vervolgen.


Nunspeet - inbraak recreatiewoning.

Aan de Molenweg werd er op zondagmorgen (05-12) ingebroken in een recreatiewoning.
De dader forceerde een bovenraam. Het gehele pand werd doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een laptop en printer, een digitale camera, een nieuwe Sony breedbeeld tv (zat nog in doos) en een grote hoeveelheid CD's.


Harderwijk - inbraak woning.

Aan de Laan van de Verenigde Naties werd er tussen vrijdag en zondag (03/05-12) ingebroken in een woning. De dader forceerde een bovenraam. De woning werd doorzocht.
Ontvreemd werd een onbekende hoeveelheid sieraden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --