Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco Systems helpt service providers met optimaliseren breedbandstrategie

IP Next-Generation Network, CRS-1 8-slot en overname P-Cube maken winstgevend business model mogelijk

Amsterdam, 6 december 2004 - Cisco Systems zet een nieuwe stap in de service provider-markt door service providers te ondersteunen hun netwerken om te zetten in meer winstgevende en flexibele IP Next-Generation Networks (IP NGN). Op basis van IP NGN kunnen service providers nieuwe (breedband)diensten aanbieden en meer waarde toekennen aan hun netwerken, om zo over te gaan op een winstgevende breedbandstrategie. Cisco introduceert hiertoe het 8-slot CRS-1 chassis voor high-end routing en Service Control op basis van de technologie van het recent overgenomen P-Cube.

IP Next-Generation Network

Voor service providers is het IP NGN van cruciaal belang om bestaande en nieuwe diensten aan te bieden, infrastructurele efficiëntie te vergroten en succes op de lange termijn te waarborgen. De Cisco IP NGN-architectuur richt zich op drie primaire gebieden van convergentie:


1. Netwerkconvergentie: service providers stappen over van het bouwen, beheren en onderhouden van meerdere verschillende netwerken naar het aanbieden van alle diensten via één, meer efficiënte en kosteneffectieve infrastructuur op basis van IP Multi-protocol Lable Switching (IP MPLS).


2. Serviceconvergentie: service providers richten zich op 'triple play on the move' een combinatie van spraak-, data-, video- en mobiliteitsdiensten. Hiervoor moeten service providers een dienst kunnen aanbieden, factureren en beheren voor een verscheidenheid aan randapparatuur. De implementatie van de P-Cube-technologie is gericht op verbetering van deze serviceconvergentie.


3. Applicatieconvergentie: service providers kunnen door een overvloed aan nieuwe mogelijkheden en end-user apparatuur een bijna oneindig aantal nieuwe diensten aanbieden aan hun klanten.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u in de Cisco Newsroom

Cisco CRS-1 8-slot Single Shelf System

De Cisco CRS-1 8-Slot Single Shelf System is onderdeel van het CRS-1 productportfolio. Het nieuwe product stelt service providers in staat te switchen tussen bandbreedtes variërend van 640 Gbps tot 92Tbps. Dit nieuwe routingsysteem bezit de helft van de capaciteit van het bestaande CRS-1 16-Slot systeem, dat opgenomen is in het Guiness Book of Records.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u in de Cisco Newsroom

Overname P-Cube

Op 23 augustus 2004 heeft Cisco Systems P-Cube overgenomen. De overname is inmiddels volledig afgerond en Cisco heeft de technologie van P-Cube ingezet voor verbetering en uitbreiding van de eigen producten. Cisco biedt hiermee Cisco Service Control. Service control-technologie geeft service providers de mogelijkheid om: nieuwe diensten te analyseren en te beheren; de prijsstelling per dienst aan te passen; kwaliteitsdiensten aan te bieden en transacties tot op content- en abonneeniveau te herleiden. De P-Cube deep-packet inspection-technologie kan voorkomen dat netwerken van service providers dichtslippen door peer-to-peer verkeer. De P-Cube-technologie kan dit verkeer herkennen en hieraan de juiste prioriteit geven.

Beveiliging is verzorgd op abonnee- en applicatieniveau. Cisco heeft hiervoor twee nieuwe hardwareproducten Cisco SCE 1000 en Cisco SCE 2000.

Meer informatie over de overname van P-Cube vindt u in de Cisco Newsroom


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, viert dit jaar dat het bedrijf zich al 20 jaar inzet voor technologische innovatie, een leidende positie in de bedrijfstak heeft en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda heeft staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

Karin van Geelen
Cisco Systems
PR Manager
tel: 020-357 34 12
kgeelen@cisco.com
http://www.cisco.nl

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl