Provincie Overijssel

Provincie en Twentse gemeenten hopen op steun voor Hart van Zuid

De provincie Overijssel, de Regio Twente, Netwerkstad Twente, de gemeente Hengelo en het Comité van Aanbeveling Hart van Zuid zijn blij met de extra impuls die de CDA Tweede Kamer fractie aan Hart van Zuid wil geven. Dit initiatief is vervat in een motie die de CDA-fractie heeft ingediend tijdens de VROM begroting 2005. De provincie en de Twentse gemeenten roepen de overige kamerfracties via een brief op de motie te steunen.

Hart van Zuid is een omvangrijk (50 hectare) herstructureringsgebied bij het centrum en de stationsomgeving van Hengelo. Het gebied wordt in de komende jaren getransformeerd tot een nieuwe, hoogwaardig multifunctioneel stadsdeel met werkgelegenheid voor 5000 tot 7000 personen, 2000 nieuwe woningen en tal van maatschappelijke en culturele voorzieningen.

"Voor Twente is Hart van Zuid in Hengelo een essentieel project dat het stedelijk gebied van de netwerkstad Twente nieuwe kansen geeft voor de toekomst", meent gedeputeerde Rietkerk (portefeuillehouder Ruimte en Milieu). "Als we in 2005 hiermee van start willen gaan, is er nog een Rijksbijdrage nodig van EUR 4 miljoen."

Hart van Zuid is één van de speerpunten in het Nieuwe Perspectief voor Twente dat de gezamenlijke besturen in de regio hebben opgesteld als bijdrage aan de uitwerking van de motie Bakker. Rietkerk: "Wij hebben met genoegen geconstateerd dat bijna alle fracties bij de behandeling van de Defensiebegroting op 24 en 25 november jongstleden de motie steunden. Wij doen daarom nu ook een dringend beroep op de Tweede Kamerfracties om de motie Hart van Zuid van het CDA te ondersteunen als onderdeel van de bredere steun die destijds in de motie Bakker van het Kabinet is gevraagd."

De motie van het CDA voor Hart van Zuid is dinsdag 7 december onderwerp van debat in de Tweede Kamer.

nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel