Numico NV

Persbericht

Numico herfinanciert banklening succesvol op gunstiger voorwaarden

Zoetermeer, 6 december 2004 - Koninlijke Numico N.V. maakt de succesvolle herfinanciering bekend van de bestaande banklening. De nieuwe kredietfaciliteit biedt Numico gunstiger voorwaarden en condities.

Jean-Marc Huët, CFO van Numico: "De verbeterde voorwaarden en condities van deze nieuwe banklening zijn een duidelijke weergave van het sterk verbeterde operationele en risicoprofiel van Numico. De aantrekkelijkere voorwaarden en condities zullen ons een aanzienlijke vermindering van de rentelasten opleveren en een grotere operationele flexibiliteit geven."

De nieuwe banklening bestaat uit een onvoorwaardelijk revolverend multi-currency krediet van EUR 1 miljard en heeft een looptijd tot 3 december 2009. De rentemarge is afhankelijk van de verhouding totale rentedragende schuld tot het operationeel resultaat en afschrijvingen en zal variëren van 0,60% tot 0,30% boven EURIBOR, terwijl dit bij de bestaande banklening 1,25% tot 0,60% bedraagt. De nieuwe banklening zal tevens een vermindering opleveren van de afsluit- en provisiekosten.

De bestaande kredietfaciliteit van EUR 850 miljoen zal beëindigd worden en de totale daaraan gerelateerde kosten van ongeveer EUR 2,5 miljoen (non-cash) zullen ten laste van het resultaat in het vierde kwartaal 2004 worden gebracht. De nieuwe kredietfaciliteit ­ waarvan in eerste instantie een bedrag van EUR 270 miljoen zal worden getrokken ter voldoening van het openstaande saldo van de huidige banklening ­ zal voor algemene doeleinden worden aangewend.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 10.500 medewerkers in dienst (www.numico.com ).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003


---- --