Gemeente Hengelo

Mededelingen 7 december 2004, week 50
Collecte Statistisch jaarboek 2004
Raadscommissies Gladheidbestrijding
Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen Inloopbijeenkomst Kulturhus Concept Nota van Uitgangspunten Gezondheidspark Gewijzigde openingstijden
Startdocument bestemmingsplan Hengelo Noord Bouwplannen Koopzondagen Aanlegvergunning
Nieuwjaarsreceptie Artikel 19, lid 3 WRO
Nieuwjaarsconcert Wet milieubeheer
Automatische incasso Verkeersbesluiten
Wijk- en buurtgegevens weten? Werk aan de weg
De commissie zet haar vergadering van 2 december op dinsdag 7 december voort vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* intentieverklaring bestuurlijke schaalvergroting openbaar primair onderwijs

* aanpassing voorhal Twentebad en modernisering toegangscontrolesysteem

* programma en overzicht voorzieningen onderwijshuisvesting 2005 S 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer: 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer: 9555.
het Stadskantoor.

Inloopbijeenkomst

Op 14 december 2004 vindt een inloopbijeenkomst plaats waar geïnteresseerden nader kennis kunnen nemen van de geplande ontwikkelingen in het Gezondheidspark. U bent van 18.00 uur tot 21.00 uur welkom bij Carint, Aletta Jacobslaan 55.

Startdocument bestemmingsplan Hengelo Noord

In het kader van het project "actualisering van verouderde bestemmingsplannen" dat de gemeente Hengelo enige tijd geleden is gestart, is een startdocument opgesteld voor het plangebied Hengelo Noord. Dit plangebied wordt globaal begrensd door de Borgmanweg, Hasselerbeek, Reimersdennenweg, Bornsedijk, Beneluxlaan, Kalmarstraat, Topweg, Salamanderstraat, Vleermuisstraat, Bartelinkslaantje en de Oldenzaalsestraat.

Voordat het bestemmingsplan formeel in procedure gebracht wordt willen wij bewoners in het gebied en eventuele andere belangstellenden aan de hand van het "Startdocument bestemmingsplan Hengelo Noord" informeren over de wijze waarop wij denken dat het nieuwe bestemmingsplan eruit zou moeten zien. In het startdocument staat een beschrijving van de bestaande en de nieuwe planologische situatie. Wij horen graag van u of met name de door ons vormgegeven nieuwe situatie volledig en zorgvuldig tot stand is gekomen.

Vanwege de grootte van het plangebied Hengelo Noord is ervoor gekozen om het gebied in tweeën op te delen.

Inloopavonden op 13 en 14 december 2004

Wij nodigen u van harte uit voor een van de onderstaande inloopavonden. Tijdens deze inloopavonden kunt u het startdocument bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Scholten van de afdeling Ruimtelijk Bestuursrecht, telefoon 245 9881.

Maandag 13 december 2004

Roershoek, Vossenbelt, Het Broek

Gebied globaal begrensd door Deurningerstraat, Reimersdennenweg, Bornsedijk, Beneluxlaan, Kalmarstraat, Topweg, Salamanderstraat, Vleermuisstaat.

U bent tussen 18.00 en 21.00 uur welkom in Wijkcentrum Slangenbeek (Straatsburg 5)

Dinsdag 14 december 2004

Hasseler Es

Gebied globaal begrensd door Borgmanweg, Hasselerbeek, Deurningerstraat, Bartelinkslaantje en Oldenzaalsestraat.

U bent tussen 18.00 en 21.00 uur welkom in Wijkcentrum Hasseler Hoes (J. Buziaustraat 2)

Koopzondagen

Zondag 12 en zondag 19 december is het koopzondag in het centrum!

Kerstconcert Muziekschool

Op zondag 19 december vindt het traditionele kerstconcert van de Muziekschool plaats in de hal van het stadhuis. Het concert begint om 12.00 uur e nduurttot14.15uur.Voordepauzegevenverschillende bekende koren werken ten gehore. Na de pauze zullen het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het Twents Jeugd Harmonie Orkest ineengevlochten worden tot een groot 'metropole-orkest' met 125 muzikanten. Na afloop van het concert worden bezoekers met arresleeën naar de binnenstad gebracht waar volop kerstactiviteiten plaatsvinden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het concert en de kaartverkoop kunt u bellen met de Muziekschool (telefoon 291 7309) en met de VVV-ANWB (telefoon 242 1120).

Nieuwjaarsreceptie

Ter gelegenheid van het nieuwe jaar nodigen Burgemeester en Wethouders u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 2 januari 2005 van 18.30 tot 20.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis.

Nieuwjaarsconcert

De gemeente biedt u aansluitend aan de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2005 een concert van het Orkest van het Oosten aan. Het orkest staat tijdens dit Nieuwjaarsconcert onder leiding van dirigent Andreas Stoehr. Solisten zijn Claudia Patacca (sopraan) en Robert Luts (tenor).

Tussen 20.15 en 22.15 uur brengt het orkest werken ten gehore van Johann Strauss jr. ("Die Fledermaus", en daaruit ook "Czardas der Rosaline" en "Künstlerleben") en de polka "Eljen a Magyar". Verder worden de "Maskenballquadrille" en de "Freikugeln" uitgevoerd. Van Carl Michael Ziehrer wordt de polka "Loslassen!!" en de wals "Herreinspaziert" gebracht. Van Franz Lehar uit "Die lustige Witwe" kunt u genieten van een aantal liederen zoals het "Auftrittslied des Danilo", het "Viljalied der Hanna" en "Lippen schweigen, Duett Hanna und Danillo".

Uitgifte gratis kaarten

Donderdag 23 december 2004 tussen 17.30 en 19.00 uur kunt u -zolang de voorraad strekt- gratis kaarten voor dit concert afhalen in de hal van het stadhuis (eerste verdieping). Omdat er voor het concert maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, kunt u maximaal twee kaarten per persoon krijgen.

Automatische incasso

Wilt u vanaf 2005 gebruik maken van de mogelijkheid om de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen in 10 termijnen te betalen maar heeft u de u toegezonden groene machtigingskaart nog niet ingestuurd, dan wordt u verzocht dat alsnog voor 17 december 2004 te doen.

Kaart kwijt?

Neem telefonisch contact op met de belastingbalie, telefoon 245 9884. U moet er rekening mee houden dat de mogelijkheid van automatische incasso in 10 termijnen alleen geldt indien de jaarlijkse belastingaanslag ligt tussen 85 en 1.600 euro.

Wijk- en buurtgegevens weten?

Hoeveel mensen wonen er in mijn buurt? Hoeveel verdienen we in onze wijk? Hoe zat dat een paar jaar geleden? Hoe veilig is mijn woonomgeving? Het zijn zo maar een paar vragen die u zelf met een druk op de knop kunt beantwoorden. De afdeling Onderzoek & Statistiek heeft onder de naam SWING 2004 een nieuwe CD uitgegeven met daarop de meest recente gegevens over de gemeente Hengelo en haar wijken en buurten. Nieuw dit jaar zijn de criminaliteitsgegevens van de Politie Twente zodat u bijvoorbeeld weet hoe vaak er in uw buurt wordt ingebroken. Wanneer u de beschikking heeft over internet kunt u SWING 2004 ook gratis downloaden via hengelo.buurtmonitor.nl (zonder www ervoor).

De CD kost 5 euro en is verkrijgbaar bij de Gemeentewinkel (telefoon 254 9555) en bij de afdeling Onderzoek & Statistiek (telefoon 245 9199 of via email: OS@hengelo.nl).

Statistisch jaarboek 2004

Het Statistisch Jaarboek 2004 is verschenen. U vindt hierin feiten en cijfers over veel aspecten van onze stad en samenleving. In verschillende thema's zoals bevolking, wonen, gezondheidszorg, werk, verkeer/vervoer en inkomen, wordt Hengelo gekarakteriseerd.

Het jaarboek kunt u raadplegen via de website www.hengelo.nl onder Bestuur & organisatie \ Hengelo in cijfers \ Beleidsonderzoek. Een exemplaar in boekvorm ligt ter inzage bij de Gemeentewinkel. Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Onderzoek & Statistiek tel. 245 9257, of mailen naar OS@hengelo.nl

Gladheidbestrijding

De winter staat weer voor de deur. Zoals gebruikelijk worden de wegen in Hengelo bij (gevaar voor) gladheid gestrooid. Dit gebeurt volgens vaste routes. Die routes staan in een gladheidbestrijdingsplan. De uitvoering is in handen van Twente Milieu.

De hoofd- en doorgaande routes, de routes gebruikt door openbaar vervoer en de hoofdfietsverbindingen worden als eerste gestrooid. Daarna wordt een aantal andere straten, zoals toegangswegen naar het ziekenhuis, verzorgingstehuizen, basisscholen, winkelcentra en bedrijventerreinen gestrooid.

Op bedrijventerreinen wordt tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 17.00 niet gestrooid. Ook normale woonstraten worden bij gladheid niet gestrooid. De gemeente kan niet alles strooien en sneeuwvrij houden. Daarom wordt een beroep op u gedaan om zo veel mogelijk zelf het trottoir voor uw woning sneeuwvrij te houden. Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld oversteekplaatsen, bushaltes en looproutes naar bejaardentehuizen en winkelcentra. Medewerkers van Wijkbeheer strooien die plaatsen handmatig.

Gratis strooizout

Desgewenst kunt u gratis strooizout ophalen bij Twente Milieu aan de Wegtersweg. Er staat een container klaar op het voorterrein. U dient wel zelf iets mee te nemen (een emmertje) om het zout in te doen.

Meer weten?

Het gladheidbestrijdingsplan 2004/2005 ligt ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Inloopbijeenkomst Kulturhus

Winkelcentrum Hasselo wordt ingrijpend verbouwd. Om deze verbouwing mogelijk te maken is het oude Hasseler Hoes gesloopt. Hiervoor in de plaats wordt tegen de bestaande sporthal een nieuw Kulturhus gebouwd. De buitenruimte rond het winkelcentrum krijgt een opknapbeurt en de speeltuin "Het Hoesseldorp" wordt vernieuwd.

Informatiebijeenkomst

Om u over de plannen te informeren wordt op donderdag 9 december 2004 een inloopbijeenkomst georganiseerd. U bent tussen 16.00 en 20.00 uur welkom in de tijdelijke vestiging van het Hasseler Hoes, aan de Johan Buziaustraat 2. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u de plannen voor het Kulturhus, de buitenruimte rond het winkelcentrum en het Hoesseldorp bekijken en vragen stellen aan de projectleider en een aantal andere medewerkers van de gemeente.

Gewijzigde openingstijden
In de periode van 24 december 2004 en 3 januari 2005 gelden voor verschillende gemeentelijke balies aangepaste openingstijden. In de periode rondom Kerst en Oud en Nieuw zijn alle gemeentelijke afdelingen in ieder geval telefonisch bereikbaar van 08.30 - 16.30 uur. Alle gemeentelijke balies zijn op 31 december de gehele dag gesloten. Op maandag 3 januari zijn alle gemeentelijke balies tot 10.30 uur gesloten.
Gemeentewinkel

- geopend van 08.30 - 13.00 uur
Sociale Zaken/WVG

* 27 december is er geen telefonisch spreekuur
* van vrijdag 24 december tot en met donderdag 30 december zijn de balies SZ en WVG alleen 's ochtends van 08.30 - 13.00 uur geopend en 's middags gesloten.
Gymnastieklokalen
Alle gemeentelijke gymnastieklokalen zijn gesloten van vrijdag 24 december 2004 tot en met zondag 9 januari 2005. Sporthallen/sportzalen

* 24 december 2004 gesloten vanaf 16.00 uur
* 25, 26 en 31 december 2004 en 1 januari 2005 gesloten
* Ten behoeve van bijzondere toernooien is het mogelijk tijdens de feestdagen gebruik te maken van de sporthallen/zalen Twentebad

* 24 december 2004 gesloten vanaf 17.00 uur, zwemles gaat door tot 18.15 uur

* 25, 26 en 31 december 2004 en 1 januari 2005 gesloten
* van 27 tot en met 30 december 2004 worden er geen zwemlessen gegeven

* en worden geen andere doelgroepactiviteiten georganiseerd. Het bad is op die dagen alleen geopend voor recreatieve doeleinden. Bouwplannen
Lichte bouwaanvragen
Aanvragen zijn ingediend voor:

* Deurningerstraat 39, veranderen en vergroten woonhuis
* Pruisische Veldweg 60, plaatsen dakkapel
* Reviusstraat 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Weversweg 8, plaatsen dakkapel
Reguliere bouwaanvragen

Aanvragen zijn ingediend voor:

* Christiaan Langefeldstraat, veranderen winkelcentrum, plaatsen 2 banieren en overige reclame

* Kokerjuffer 2 - 18, oprichten 9 woonhuizen
* Old Ruitenborgh 31, veranderen gevelpui schoolgebouw
* Pasmaatweg 40, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Steenmeijerstraat 4, oprichten unit (airco)
* Steenmeijerstraat 4, plaatsen reclamezuil en neonreclame
* Vondelstraat 32, veranderen en vergroten woonhuis U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissievergaderingen opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 9652. In de week van 22 tot en met 26 november 2004 is vergunning verleend
* Binnenhavenstraat 20 t/m 49, plaatsen hekwerk
* Borgmanweg 2, herbouwen garage/stalling
* Bruninksweg 5, vergroten bedrijfspand

* Diamantstraat 5, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Jozef Israëlsstraat 39, veranderen en vergroten woonhuis
* Oldenzaalsestraat 509, oprichten woonhuis
* P C Hooftlaan 30, veranderen voorgevel

* Paul Steenbergenstraat nabij nr. 1, oprichten zorgcomplex
* Paul Steenbergenstraat 5, uitbreiden supermarkt
* Platinastraat 2, plaatsen reclamebord met neontekst
* Weusthagstraat 3, veranderen en vergroten schoolgebouw Bouwvergunning 1e fase

* Landmansweg 45, oprichten woonhuis
Sloopvergunningen
In de week van 22 tot en met 26 november 2004 is vergunning verleend voor:

* Breemarsweg 211, slopen winkel/woonhuis
* Mozartlaan 161, verwijderen asbestplafond voormalig schoolgebouw De verleende bouwvergunningen, sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De besluiten zijn genomen in de week van 22 tot en met 26 november Aanlegvergunning

Aanvragen zijn ingediend voor:

* het verlenen van een aanlegvergunning voor het leggen van een watertransportleiding Deurningen-Almelo. Het tracé van de transportleiding loopt in Hengelo grotendeels ten noorden en zuiden van de A1.

* het verlenen van een aanlegvergunning voor het aanleggen van een houtwal en het planten van bomen ter hoogte van het perceel Klinkeweg 29.

Ter inzage en zienswijzen

De verzoeken liggen van 8 december 2004 tot en met 4 januari 2005 voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor, in de Gemeentewinkel, Stadhuis. Gedurende de genoemde termijn kan een ieder tegen het verzoek schriftelijk een zienswijze indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19, lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor

* Old Ruitenborgh 17, oprichten van een veranda en plaatsen van 2 schuttingen

* Christiaan Huygenslaan 42, veranderen en vergroten van een woonhuis

* Fien de la Marstraat 40, veranderen en vergroten van een woonhuis.

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend omdat het bouwplan past binnen het daarvoor door ons gehanteerde beleid.
Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 8 december 2004 tot 5 januari 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 5 januari 2005 schriftelijk indienen bij het college van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstelling artikel 15 WRO

Een verzoek om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen is ingediend voor:

* Rijnstraat 14, veranderen en vergroten van een woonhuis

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken. Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 8 tot 22 december 2004 vrijstelling kunt u tot 22 december 2004 schriftelijk indienen bij het Artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders hebben het verzoek ontvangen medewerking te verlenen aan een plan voor de bouw van vier appartementengebouwen in vier bouwlagen aan de Oldenzaalsestraat.

Het bouwterrein is gelegen in de wijk Noord. Het gebied wordt omsloten door de Oldenzaalsestraat, de Schorpioenstraat en de houtwal parallel aan de Oldenzaalsestraat. In het verleden is het gebied grotendeels in gebruik geweest als volkstuintjescomplex. Het geldende bestemmingsplan laat de geplande bouw niet toe. Burgemeester en wethouders zijn voornemens aan het bouwplan medewerking te verlenen met toepassing van de vrijstellingsprocedure omschreven in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage, informatie en inspraak

Het bouwplan met de voor de vrijstellingsprocedure benodigde stukken ligt van 8 december 2004 tot en met 4 januari 2005 voor een ieder ter inzage in de Gemeentewinkel , Stadhuis en bij het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor. Daar kunt u tevens nadere informatie verkrijgen. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden hun eventuele zienswijzen schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontwerpbeschikkingen
Burgemeester en wethouders zijn van plan om de volgende vergunningen te verlenen:

* een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) aan Maatschap J.J.R.Vollenbroek, Haaksbergerstraat 147 voor een varkens- en rundveehouderij. De aanvraag betreft een actualisatie van de vergunning ten opzichte van de werkelijke situatie. Het aantal dieren verandert nagenoeg niet ten opzichte van de dieren die in afgelopen tijd in de praktijk werden gehouden.
* een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) aan G.A. ter Mors, Twekkelerweg 353 voor een fokvarkens- en schapenhouderij. De aanleiding voor de aanvraag is het voornemen om de huidige vergunde situatie duidelijk vast te leggen en het voornemen om de vergunde situatie uit te breiden met plaatsen voor 250 gespeende biggen.

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan De Groot Installatiegroep B.V., Opaalstraat 22 voor een installatiebedrijf annex metaalbewerkingsbedrijf. Het betreft een bestaand bedrijf dat voorheen viel onder de werking van het Besluit hout- en bouwbedrijven milieubeheer. Omdat metaalbewerkingsactiviteiten een belangrijker onderdeel zijn gaan vormen, is het besluit niet langer van toepassing en is het bedrijf nu vergunningplichtig.

* op verzoek van vergunninghouder en op grond van artikel 8.24 Wet milieubeheer enkele geluidsvoorschriften te wijzigen behorend bij de vergunning van 13 september 1995 van Schouten Industries B.V. voor een mengvoederbedrijf gelegen aan de Zuidelijke Havenweg 20. Omdat het bedrijf in redelijkheid niet kan voldoen aan de geluidsvoorschriften uit de vergunning bestaat het voornemen om de voorschriften aan te passen aan de werkelijke geluidsemissie. In de praktijk wijzigt de geluidsbelasting van de omgeving dan ook niet. De werkelijke geluidsemissie past binnen de geluidszone die is vastgesteld voor het industrieterrein waarop het bedrijf is gevestigd.

* Een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan Stork Plastics Machinery B.V., voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de verkoop, het ontwerp, de fabricage, het testen en de nazorg van spuitgietmachines voor de kunststofverwerkende industrie aan de Alfred Marshallstraat 2.

Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikkingen, de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 8 december 2004 tot en met 5 januari 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.

Tegen de ontwerpbeschikkingen kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Meldingen ex. art. 8.41

Burgemeester en wethouders hebben een melding ontvangen op grond van het Vuurwerkbesluit van Blokker- Spoolder aan de Meijersweg 11 voor het veranderen van de bestaande consumentenvuurwerkopslag voor maximaal 600 kg. De veranderingen bestaan uit aanpassingen van de bestaande kluis om deze te laten voldoen aan het Vuurwerkbesluit, zoals het plaatsen van een brandwerende deur en een sprinklerinstallatie. Ook de verkoopruimte wordt voorzien van een sprinklerinstallatie.

De vergunning die wij eerder dit jaar verleenden voor een grotere opslag is door de rechter geschorst en daarom niet in werking getreden. Daarom is voor de komende verkoopperiode een maximale hoeveelheid vuurwerk toegestaan van 600 kg; de hoeveelheid waarvoor hij op grond van het Vuurwerkbesluit al toestemming had.

Voor consumentenvuurwerkopslag van minder dan 1000 kg geldt geen vergunningplicht, alleen een meldingsplicht. Wel dient de opslag te voldoen aan de eisen uit het Vuurwerkbesluit. Dit betekent ook dat tegen de gemelde veranderingen geen bezwaar of beroep mogelijk is. De melding en bijbehorende stukken zijn wel openbaar en kunnen worden ingezien bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.

Verkeersbesluiten

Het afsluiten van het terrein tussen de nieuwe parkeergarage aan de B. P. Hofstedestraat en winkels aan de Nieuwstraat.

Vanwege de bouw van de parkeergarage resteert een smalle, door bebouwing omsloten strook openbaar terrein tussen de winkels en de parkeergarage. Het terrein wordt aan het openbaarverkeer onttrokken. De gemeente gaat een gebruikersovereenkomst aan met bewoners en winkeliers.

Het afsluiten onderdoorgang tussen Deldenerstraat en Bij De Toren.

De gemeente gaat de onderdoorgang ter hoogte van Deldenerstraat huisnummer 1 (Nijhof Onderdelen Centrum) aan beide zijden afsluiten. Dit vanwege overlast die bewoners boven de passage ondervinden. De passage wordt aan het openbaarverkeer onttrokken.

Het afsluiten van de Nieuwsteeg.

De Nieuwsteeg wordt 's nachts aan beide zijden met een hek afgesloten voor al het openbaar verkeer. De maatregel moet overlast in de steeg beperken en de veiligheid verbeteren.

Eenrichtingverkeer in de Zon- en Maanstraat.

In de Zon- en Maanstraat wordt nieuwe riolering aangelegd, deze straten worden heringericht. Aan beide zijden van de wegen worden parkeervakken aangelegd en bomen geplant. Hiervoor wordt de rijbaan versmald. Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te waarborgen wordt eenrichtingverkeer uitgezonderd fietsers en bromfietsers ingesteld. De Zonstraat mag niet worden ingereden van de Breemarsweg en de Maanstraat niet vanaf de Boekeloseweg.
Genoemde besluiten liggen van 8 december 2004 tot 19 januari 2005 ter inzage bij de Informatiebalie SBO, Stadskantoor. Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen de bovengenoemde termijn van zes weken bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Werk aan de weg
Carolinastraat
Tot en met vrijdag 10 december is de Carolinastraat in verband met drainagewerkzaamheden gedeeltelijk gesloten voor alle verkeer. Een rijbaan blijft open.
Magdalenalaan
Tot en met vrijdag 10 december is de Magdalenalaan in verband met drainagewerkzaamheden gesloten voor alle verkeer.