Politie Amsterdam-Amstelland

Alerte bejaarde trapt niet in smoesje
7-12-2004. Maandagavond rond acht uur probeerde een nep-meteropnemer zijn slag te slaan bij een bejaarde vrouw. De man smoeste zich naar binnen met een verhaaltje over het opnemen van de meterstand. Eenmaal binnen begon hij over bank en-pinpassen.

De bewoonster twijfelde geen moment. Ze vertelde hem dat ze het niet vertrouwde en dat hij de woning moest verlaten. Toen dit niet snel genoeg gebeurde snelde zij naar de buren. De politie stelde in de omgeving een onderzoek in maar kon de oplichter niet meer traceren. aan de Amstelveense Van der Hooplaan en in de Wamelstraat werd het Overvaller komt uit de lucht vallen

7-12-2004. Maandagochtend rond halfnegen werd een vrouwelijk personeelslid van een postkantoor aan de Purmerweg verrast door een overvaller die letterlijk uit de lucht kwam vallen. De rover gijzelde de vrouw en wist een onbekend geldbedrag buit te maken.

In omgeving van het postkantoor hield zich een persoon op die vermoedelijk op de uitkijk stond. De overvaller ging er samen met hem vandoor. Opvallend was het donkergroene jack van de overvaller met op de mouw een geel Nike-teken.

Getuigen wordt gevraagd te bellen met: (020) 559 3300.
---

Twee gewonden bij aanrijding

7-12-2004. Vannacht even na twaalf uur raakten twee jongens (18 en 20 jaar) gewond bij een aanrijding in de Piet Heijntunnel. Lees verder...
December actiemaand veelplegers en wanbetalers
7-12-2004. De politie Amsterdam-Amstelland bindt deze maand de strijd aan met veelplegers en wanbetalers.

Het is de bedoeling om een groot deel van de circa 7000 gesignaleerden door gerichte controles en acties te bewegen hun openstaande boetes te betalen of nog openstaande straffen uit te zitten. Inbreker vaart tegen de lamp

7-12-2004. Vannacht rond kwart over vier werd een 39-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van een inbraak in een bedrijf. Agenten onderzochten een pand op het bedrijventerrein aan de Daniel Goedkoopstraat na een melding. Daar troffen ze niets aan.

Weer buiten gekomen zagen ze een man wegvaren met een bootje. Ze zetten de achtervolging in en kregen de man te pakken bij een vernauwing van het vaarwater. De verdachte bleek een oude bekende van de dienders. Hij moest nog 79 dagen gevangenisstraf uitzitten voor een poging tot inbraak.

---

Overval op parkeergarage

7-12-2004. Dinsdagmorgen rond kwart over vijf werd een 33-jarige medewerker van een parkeergarage in de Tesselschadestraat overvallen. Even daarvoor werd hij aangesproken door een ongeveer 50-jarige vrouw. Zij vroeg hulp omdat haar auto niet startte.