Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, november 2004

Expositie UITfotowedstrijd in de Bibliotheek Oss

Afgelopen zomer kon iedereen die in Noord-Brabant woont, meedoen aan de UIT-fotowedstrijd, georganiseerd door alle UITpunten in Noord-Brabant waaronder UITpunt Oss. Van woensdag 1 december tot en met woensdag 29 december 2004 zijn de winnende fotos met juryrapporten en een selectie uit de overige inzendingen te zien op de begane grond in de Bibliotheek Oss.

Creativiteit was een belangrijk beoordelingscriterium. De foto moest een verbeelding zijn van van het woord UIT. Zowel de letterlijke als de figuurlijke betekenis mocht in beeld worden gebracht. De organisatie heeft ruim 350 fotos ontvangen van zon 150 deelnemers. Een deskundige jury onder leiding van Robert Theunissen, eindredacteur van het fotovaktijdschrift Focus, en Adriaan Elligens, directeur van een foto-archief, beoordeelden alle inzendingen.

Van de 350 ontvangen fotos zijn er veertig afgedrukt. Deze fotos zijn de komende weken te bewonderen in de Bibliotheek Oss. De drie winnende fotos zijn ook afgedrukt op ansichtkaarten. Gratis mee te nemen, maar op=op! Dan niet getreurd, want via de site www.uitinoss.nl zijn ze ook te versturen als e-card. Het UITpunt Oss heeft een centrale plaats in de bibliotheek Oss en via www.uitinOss is van alles te vinden over cultuur en uitgaan in de regioOss.

Einde persbericht.