Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, WESTERVENNE
Invalidenparkeerkaarten gestolen
Bij een aantal auto-inbraken is het de politie opgevallen dat de invalidenparkeerkaarten werden meegenomen. Vermoedelijk worden deze kaarten elders verkocht. De politie adviseert eigenaren de kaart mee te nemen uit de auto op tijden dat men geen gebruik maakt van de ontheffing.

14:00 06-DEC-04
ZAANDAM, ARIS VAN BROEKWEG
Hennepplantage met vuurwerk
Agenten op fietssurveillance bespeurden een wietlucht en reden hun neus achterna in de richting van een bedrijfspand. Even later deed iemand de deur open en mochten de agenten even binnen kijken. Hier stonden 279 hennepplanten te groeien. De man, een 34-jarige Zaandammer en huurder van het pand is vervolgens aangehouden. Bij de opruimingswerkzaamheden werden 17 rollen vuurwerk aangetroffen. De planten, toebehoren en het vuurwerk zijn in beslag genomen.

10:46 07-DEC-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG STATION
Politie zoekt man met mes
Een 42-jarige vrouw uit Zaandam heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Zij zou omstreeks kwart voor elf in de lift bij station Zaandam met een mes zijn bedreigd door een 20 à 25-jarige negroïde man van 185 tot 190 cm lang. Hij had een slank postuur, een pokdalig uiterlijk en een gouden snijtand en sprak Nederlands met een Surinaams accent. De man was gekleed in een donkerblauw bomberjack met een roodgestreepte capuchon. Getuigen die de man kennen of menen te kennen worden verzocht contact op te nemen met politiebureau Zaandam-Centrum via 0900-8844.

12:26 07-DEC-04
ASSSENDELFT, NOORDERVEENWEG
Auto te water
Een 23-jarige vrouw is met haar personenauto in de sloot beland. Zij reed over de Noorderveenweg vanuit de richting van de Dorpsstraat en belandde om onbekende reden in de berm en vervolgens in de sloot. Zij kon uit de auto komen en is met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.
De auto is door het takelbedrijf uit de sloot gevist en afgevoerd.

11:57 07-DEC-04
ZAANDAM, BARNDEGAT
Betonnen platen vallen van vrachtauto
Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Waspik reed door een bocht toen de lading ging schuiven en van de wagen viel. De vrachtauto vervoerde zogenaamde keerwanden. Dit zijn betonnen platen van 2500 kilogram per stuk. Door de schuivende lading brak een spanketting en viel één plaat op het wegdek door een putdeksel en één op een geparkeerde auto, waarvan de voorzijde zwaar beschadigd raakte.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-071204


03:27 07-DEC-04
ZAANDAM, HOGENDIJK

Hardnekkige drankrijder

Op de Hogendijk in Zaandam werd dinsdagochtend vroeg een 38-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man zat met een slok op achter het stuur; hij had anderhalf keer zoveel drank op als is toegestaan. De Amsterdammer werd betrapt tijdens een rijdende alcoholcontrole in het centrum van Zaandam. Omdat het de vierde keer was dat hij met alcohol op in zijn auto werd betrapt, moest de man zijn rijbewijs inleveren. Tijdens de controle werden in totaal veertien bestuurders gecontroleerd.

10:30-12:00 06-DEC-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam (70 km per uur) werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 96 km per uur. Van alle bestuurders reed één op de twintig te hard.

15:12-17:30 06-DEC-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Weinig hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg (80 km per uur) in de Noordbeemster reden maandagmiddag weinig bestuurders te hard. Ruim tweeduizend bestuurders passeerden de radarauto en slechts tien weggebruikers overschreden de snelheidslimiet. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur.


---- --