Socialistische Partij

Voer snel maximale gasprijzen in

07-12-2004 * De oproep van de Consumentenbond om de gasprijzen te maximaliseren kan rekenen op steun van de SP. Een motie waarin dit plan werd bepleit, is ruim een maand geleden helaas nog afgewezen. SP-Kamerlid Arda Gerkens ziet de 23.000 steunbetuigingen van de Consumentenbond als reden om alsnog maatregelen te nemen.

Gerkens: "Dit is een duidelijk signaal aan het kabinet. Onze motie kon eind oktober helaas alleen op de steun van de linkse fracties rekenen. Hopelijk is de noodzaak inmiddels ook tot het kabinet en de regeringsfracties doorgedrongen."

Gemiddeld stijgen de energierekeningen met ongeveer 150 euro ten opzichte van vorig jaar. Veel huishoudens dreigen hierdoor in de knel te komen. Gerkens: "Er bereiken ons veel alarmerende berichten over huishoudens die worden afgesloten. Vaak treft dit gezinnen met jonge kinderen. Ook worden deze gezinnen nogal eens afgesloten van water. Dit levert erg onhygiënische, maar vooral ook zeer gevaarlijke omstandigheden op. Daar kunnen we ons in een beschaafd en welvarend land als Nederland niet bij neerleggen."