Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


07 december 2004


't Harde - daders mishandeling en openlijke geweldpleging bekend.
De politie Elburg heeft een onderzoek afgerond inzake mishandeling van een 39-jarige inwoner van 't Harde en de vernieling van zijn fiets. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De feiten vonden plaats op maandag 15 november 2004 op de Vale Ouwelaan in 't Harde en werden gepleegd door een 22-jarige man uit 't Harde. Bij de vernieling van de fiets was een 27-jarige plaatsgenoot als mededader betrokken. Beide mannen zijn gehoord en er is een proces-verbaal tegen hen opgemaakt.


Harderwijk - hennepkwekerij opgerold.

De politie heeft op maandag (06-12) een hennepkwekerij opgerold aan de Deventerweg.
In een schuur werden 209 bijna rijpe hennepplanten aangetroffen. De politie heeft samen met de brandweer de hennepkwekerij ontmanteld. De plantjes en de apparatuur worden vernietigd. De politie maakt een proces-verbaal op.
De 73-jarige eigenaar kan ook een fikse naheffing van de NUON tegemoet zien wegens het illegaal aftappen van stroom.


Putten - politie zoekt getuige.

De politie zoekt contact met een getuige van een mishandeling van een 34-jarige man uit Putten. Het slachtoffer reed op zondag (05-12) tussen 20.00-21.00 uur op de Garderenseweg. Toen hij de aldaar aanwezige rotonde verliet stonden er drie blanke jongens langs het fietspad. De man fietste tussen hen door toen één van de knapen een trap tegen zijn voorwiel gaf. Op hetzelfde moment kreeg hij een duw tegen zijn schouder. De man viel van de fiets met zijn gezicht op het asfalt.
Het drietal verdween nadat ze geconstateerd hadden dat ze vermoedelijk de verkeerde persoon voor zich hadden. Het slachtoffer hield aan de val een dikke kaak en schaafwonden over en moest zich onder behandeling van de huisarts stellen. Tijdens dit voorval wandelde er een man met hond ter hoogte van de Prins Bernhardlaan. De politie verzoekt getuigen en met name de man met de hond om zich te melden via 0900 8844.


Wezep - kop-staartbotsing.

Een 38-jarige automobiliste uit Wapenveld moest afremmen omdat de lichten van de spoor-
wegovergang begonnen te knipperen. Een 55-jarige automobilist uit Harderwijk zag dit te laat en botste op haar auto. De aanrijding vond plaats op de Stationsweg rond 17.15 uur.
De echtgenoot van de automobiliste klaagde over pijn in zijn nek en haar zoon had hoofdpijnklachten. De auto van de vrouw werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Wezep - fietskijkdag

Op zaterdag 18 december 2004 houdt de politie weer een fietskijkdag voor mensen die het slachtoffer zijn geworden van een fietsendiefstal en hiervan aangifte hebben gedaan.
Van 10.00 uur tot 12.00 uur worden mensen, in de gelegenheid gesteld om de uitgestalde fietsen te bekijken of hun eigen tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat.
Mocht hun eigendom niet worden aangetroffen, dan kunnen de gedupeerden een bod doen op één van de niet afgehaalde fietsen.
Na 12.00 uur worden degenen die het hoogste bod op een bepaalde fiets hebben uitgebracht teruggebeld om vervolgens de fiets voor dat bedrag te kopen. Alle gevonden fietsen uit de gehele gemeente Oldebroek worden overgebracht naar het teambureau in Wezep. De kijk- en verkoopdag vindt plaats bij het politiebureau aan de Rondweg 88-1 te Wezep.


Putten - fietskijkdag.

Op zaterdag 18 december 2004, tussen 09.30-12.00 uur, houdt de politie weer een fietskijkdag voor mensen die het slachtoffer zijn geworden van een fietsendiefstal en hiervan aangifte hebben gedaan.
De benadeelden van wie afgelopen periode een fiets is weggenomen kunnen achter het politiebureau aan de Brinkstraat 69 te Putten terecht om te kijken of hun gestolen fiets tussen de gevonden fietsen staat. Als de eigen tweewieler niet tussen de gevonden exemplaren staat kunnen de benadeelden een bod doen op een gevonden fiets. Men dient dan wel een aankoopcertificaat c.q. kopie van de aangifte te kunnen tonen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --