SURF/ROC-I/KENNISNET

EduExchange 2004

Zoetermeer, 9 november 2004

EduExchange 2004: e-Learning kennisconferentie

EduExchange: een jaarlijks terugkerend kennisuitwisselingevenement voor het onderwijs. Dit jaar staat voor het onderwijsmanagement het uitwisselen en delen van praktijkervaringen rondom e-learning centraal. EduExchange is een initiatief van Stichting SURF, ROC-i Partners en stichting Kennisnet. Onderwijsinstellingen, onderwijsorganisaties, brancheuitgeverijen en stichting Kennisnet die nauw samen werken in het programma educatieve contentketen zullen op 7 december in het Vechthuis te Utrecht het programma van de EduExchange 2004 verzorgen.

Programma EduExhange 2004

Aan de hand van diverse lezingen, een forumdiscussie en casepresentaties worden visie, praktijkervaringen en geleerde lessen aangeboden als basis voor nieuwe e-learningplannen. Het programma wordt geopend door de directeur van Kennisnet, Toine Maes. De voorzitter van de Europese onderwijsorganisatie Ariadne, Professor Erik Duval, zal de inleiding verzorgen. Duval is tevens oprichter van dé onderwijs-technologiestandaard van dit moment: Learning Object Metadata.
Diverse projectleiders van e-learning referentieprojecten, zullen de parallelsessies verzorgen. Het betreft projecten uit het onderwijsveld of de uitgeverijbranche die schakels van de educatieve contentketen hebben doorlopen.In de middag vindt er een forumdiscussie plaats waarbij het onderwerp afspraken als randvoorwaarden voor flexibel onderwijs centraal staat. Het uitgangspunt is dat het professioneel automatiseren van de onderwijsorganisatie vraagt dat mensen van elkaar kunnen leren en afspraken met elkaar willen maken. Het programma wordt afgesloten door Wim Liebrand, directeur van Stichting SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland.Tot slot is er tijdens een drankje en een hapje gelegenheid om na te praten met vakgenoten en specialisten uit het veld.

Deelname EduExchange 2004

Deelnemen aan de EduExchange is kosteloos. Registratie voorafgaand aan de conferentie is vereist. U kunt zich tot uiterlijk eind november 2004 inschrijven via www.eduexchange.kennisnet.nl of www.surf.nl/bijeenkomsten. Op deze websites is tevens meer informatie te vinden over het programma en de deelnemers.

SURF SiX expertisegroep

De SURF SiX expertisegroep zet zich op actieve wijze in om het gebruik van standaarden en specificaties op het gebied van leertechnologie binnen het Nederlandse hoger onderwijs (HO) te bevorderen. Naast het gebruik richt de expertisegroep zich binnen het HO tevens op het vergroten van de kennis over nationale en internationale specificaties en standaarden op het gebied van leertechnologie. Zo bevordert de expertisegroep onder andere op actieve wijze de kennisdeling tussen experts, participeert zij in verschillende nationale en internationale standaardisatie-organisaties, geeft advies en verzorgt presentaties op bijeenkomsten en congressen. SURF SiX is een special interest group van Stichting SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland.

ROC-i Partners

ROC-i-partners is een open en gestructureerd samenwerkingsverband tussen ROC's en AOC's op ICT-terrein met als doel elkaar te informeren en te adviseren en al dan niet in samenwerking met derden, samen te werken in de vorm van projecten, werkgroepen en contactgroepen, om de ontwikkeling en verdere integratie van de technische, onderwijsinhoudelijke en administratieve ICT-aspecten binnen het onderwijsproces in de aangesloten ROC's en AOC's te realiseren. ROC-i-partners wil met betrekking tot ICT-praktijkproblematiek ook naar derden als collectieve spreekbuis fungeren. Daarmee probeert ROC-i-partners een platform te zijn in de breedste zin van het woord, uitwisseling, samenwerking, hefboomfunctie, spreekbuis, belangengroepering, echter zonder dwingend of besluitvormend karakter.

Stichting Kennisnet

Kennisnet is dé publieke internetorganisatie van en voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door technische hulpmiddelen en praktische ondersteuning te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen.