Ingezonden persbericht

Popcentrum PODIUM

H a r d e n b e r g

PERSBERICHT WK50

STEVE EARLE & THE DUKES LIVE IN POPCENTRUM PODIUM HARDENBERG

Hardenberg-, Na het concert van WITHIN TEMTATION (uitverkocht) op vrijdag 10 december aanstaande staat bij Popcentrum Podium Hardenberg de dag erna alwéér een wereldtopper 'on stage'. STEVE EARLE & THE DUKES geven zaterdag om 21.00 uur een live concert met support van Allison Moorer en een afterparty met Wipneus & Pim. De muziekliefhebbers die Steve Earle, Podium én haar Theaterzaal kennen weten al voldoende. Dat wordt een muzikale smulpartij.

Halverwege de jaren tachtig maakt Steve Earle zijn opwachting, samen met zijn band The Dukes. Earle's mix van rock, blues, country en bluegrass kondigen een nieuw genre in de countryscène aan. Hij wordt door de industrie ingedeeld bij de nieuwe lichting countryrock debutanten met het stempel; Nieuw Traditionalisme. De gevoelige muziek van Steve Earle lijkt een extra dimensie te krijgen door de problemen in zijn privé-leven. Hij worstelt met een drugsverslaving, stapt vijf maal in het huwelijksbootje, ziet het gevangenisleven van de binnenkant, om volledig afgekickt terug te keren en zijn eigen label op te richten, E Squared. Earles teksten bevatten niet zelden een politieke boodschap, hij is een fervent tegenstander van de doodstraf. Daarnaast schrijft Earle regelmatig Haiku's, oftewel kleine Japanse gedichten. Op het drumstel van de band plakte hij ooit de leus 'No Iraq War', zodat aan duidelijkheid niets te wensen overbleef. Earle is een cynicus, een vrije denker, iemand die zaken van een andere kant durft te bekijken. On stage staat Earle trots overeind. Met die vertrouwde norse blik, maar ook even met een glimlach. Op zaterdag 11 december kun je er zelf bij zijn. LIVE in de Podium-theaterzaal met z'n tienduizenden lampjes en theatrale uitstraling. Een passender ambiance kunnen we Steve Earle and The Dukes niet bieden.

SUPPORT

Allison Moorer speelt in het voorprogramma van Steve Earle op zijn Europese tour. 'Allison is hitting the road with Steve Earle' staat er op Amerikaanse sites te lezen. Moorer heeft op het podium dezelfde die je op haar studio-platen ook hoort. Zuiver, krachtig, en boordevol country-, rock en gospel/soulgevoel. Met een band die loepzuiver speelt en met souplesse.

AFTERPARTY
De afterparty in Podium duurt altijd tot de vroege zondagmorgen en naast het rockcafé, R&B-bar Havanna en de Piratenbar zullen Wipneus & Pim het feestje in de theaterzaal compleet maken. De Wipneus & Pim show is een bijzonder dansbaar en visueel spektakel, een uniek feestconcept dat zijn gelijke niet kent. De boys draaien volgens een volstrekt eigen feestformule: een enorme hoeveelheid aanstekelijke dansklassiekers uit de afgelopen 30 jaar gecombineerd met prachtige imitaties, hilarische spelelementen en fragmenten van tv-tunes uit de jaren '70 en '80. Meer showinformatie op: www.poppodium.nl

Einde Persbericht