Gemeente Leusden

30-11-04
Bewoners Achterveld krijgen boom cadeau

Op vrijdag 10 december ontvangen 26 bewoners van de Hendrik van Viandenstraat, de Verjaagde Ruyterweg en de Walter van Amersfoortstraat een gratis boom. Wethouder Kees de Kruijf reikt om 10.30 uur de eerste boom uit aan een bewoner van de Hendrik van Viandenstraat.

De gemeente heeft afgelopen voorjaar vanwege een reconstructie aan het weg, de voetpaden en de riolering in de Hendrik van Viandenstraat en de Walter van Amersfoortstraat tien gemeentelijke bomen gekapt. De bomen stonden op de grens van particuliere tuinen en gemeentelijk terrein en veroorzaakten vaak een verstopte riolering, opgedrukte verharding en onderhoudstechnische problemen. Om toch een groen beeld te houden, biedt de gemeente de bewoners van deze straten een gratis boom aan die zij op eigen terrein in de voortuin kunnen planten. De bewoners kunnen kiezen uit een sierkers en twee soorten sierappels.

De grensbomen aan de Verjaagde Ruyterweg staan er nog wel, omdat het kappen van deze bomen op veel verzet stuitte. Om vertraging in het werk door allerlei juridische procedures over bomen te voorkomen, blijven deze bomen voorlopig nog staan. De verwachting is dat deze bomen binnen afzienbare tijd zullen verdwijnen vanwege de mindere vitaliteit en de overlast die zij veroorzaken. Om ook hier voor de toekomst een groen beeld te garanderen, krijgen de aanwonenden alvast een boom aangeboden.
Terug naar boven

---