Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

03-12-2004 http://www.eu2004.nl/


---

EU-US Ministeriële Trojka op vrijdag 10 december

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Bot zal in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Raad van Ministers van de Europese Unie volgende week, op vrijdag 10 december, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell ontvangen in Den Haag. Hoge Vertegenwoordiger van de EU Javier Solana en Eurocommissaris voor Externe Betrekkingen Benita Ferrero-Waldner zullen ook deelnemen aan de halfjaarlijkse ministeriële ontmoeting tussen de EU en de VS.

De vier zullen de situatie in de Oekraïne, Irak, het Midden-Oosten Vredesproces, Iran, Afghanistan en de Balkan bespreken en meningen uitwisselen over het beleid ten aanzien van het Midden-Oosten in bredere zin en het Middellandse-Zeegebied en ook ten aanzien van China en Rusland.

De afgelopen jaren heeft het internationaal landschap opnieuw vorm gekregen. Verwacht wordt dat Minister Powell en de EU-Trojka tijdens de lunchbespreking de nadruk zullen leggen op de nieuwe bedreigingen en uitdagingen waarmee we te maken hebben en op manieren om de samenwerking tussen de EU en de VS te versterken bij het aangaan van deze uitdagingen. Ze zullen nadenken over de lessen die kunnen worden getrokken uit het verleden voor de toekomst van de transatlantische betrekkingen.

Programma (onder voorbehoud)
13.00 uur
Aankomst Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, begroeting door minister van Buitenlandse Zaken Bot Binnenhof 20, Den Haag
Fotomoment, doorstep

13.10 ­ 14.30 uur
Lunch
Rolzaal, (Binnenhof 20, Den Haag)

14.30 ­ 16.30 uur
Plenaire vergadering
Ridderzaal. (Binnenhof, Den Haag)

16.45 ­ 17.15 uur
Persconferentie
Oude Zaal (oude complex van de Tweede Kamer, Binnenhof, Den Haag)

N.B. geaccrediteerde media dienen uiterlijk 30 minuten voor het eerste fotomoment dat ze willen bijwonen aanwezig te zijn op het Binnenhof, ingang aan het Buitenhof. Op deze plek vindt een security check plaats. Het Binnenhof is te bereiken op eigen gelegenheid.

Accreditatie (+31 70 348 4112)
Toegang van de media tot het Binnenhof en het perscentrum in de oude zalen van de Tweede Kamer is uitsluitend voorbehouden aan journalisten die zijn geaccrediteerd. Officiële accreditatiebadges (oranje) zijn persoonlijk en kunnen niet worden overgedragen. De badges moeten te allen tijde zichtbaar worden gedragen.

De accreditatiebadges kunnen op de volgende tijdstippen worden opgehaald bij de accreditatie desk in Nieuwspoort, Lange Poten 10:

Dinsdag 7 december 13.00 ­ 18.00 uur
Woensdag 8 december 07.30 ­ 14.00 uur
Vrijdag 10 december 10.00 ­ 16.45 uur

Let op: last-minute accreditatie is uitsluitend mogelijk na overlegging van:
1) een geldig paspoort/EU-identiteitskaart;

2) een geldige perskaart; en

3) een originele opdrachtbrief die niet eerder gedateerd mag zijn dan zeven dagen voor de bijeenkomst, ondertekend is door de hoofdredacteur/producer van de desbetreffende mediaorganisatie en waarop de beroepsstatus van de vertegenwoordiger van de media staat vermeld.

Indien één van de bovengenoemde documenten ontbreekt, wordt de toegang geweigerd!

Last-minute accreditatie kan enige tijd in beslag nemen. Tijdige aanwezigheid bij een van de persmomenten kan hierdoor niet gegarandeerd worden. Daarnaast behoudt de organisatie zich het recht voor verzoeken om last-minute accreditatie om veiligheidsredenen te weigeren.

Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met: +31 70 348 41 12 of +31 70 348 41 26.

Perscentrum
Het perscentrum bevindt zich in het oude complex van de Tweede Kamer op het Binnenhof in Den Haag (ingang Binnenhof 2a).

Openingsuren van het perscentrum:
Vrijdag 10 december van 10.00 tot 20.00 uur.

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar:

- 48 laptopaansluitingen voor ISDN, LAN en/of analoge toegang.
- 16 werkplekken met vaste pc's en internettoegang
- 4 faxen

- 4 printers

- 24 telefoons

- Informatiedesk

- ICT-helpdesk

- Catering

De informatiedesk in het perscentrum verstrekt informatie over de bijeenkomst, persberichten, persfaciliteiten et cetera.

NOS Eurovisie
NOS Eurovisie levert technische ondersteuning aan radio- en televisiestations op het Binnenhof. Stand-up posities worden op verzoek ingericht. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Andy Docter, +31 (0)35 677 3279.

Contact
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Directie voorlichting
tel: +31 70 348 7510

Vervoersinformatie 's-Gravenhage
Informatie over openbaar vervoer in 's-Gravenhage kunt u vinden op - www.htm.net.