Gemeente Ambt Montfort


Ontwerp bestemmingsplan: 1e partiële herziening bestemmingsplan R73

ONTWERP BESTEMMINGSPLAN: 1E PARTIËLE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN RIJKSWEG 73-ZUID, TUNNELTRACÉ -EX ART. 30 WRO/ACTUALISERING

Met ingang van vrijdag 10 december 2004 ligt gedurende 4 weken het ontwerp bestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan Rijksweg 73-Zuid, tunneltracé -ex art. 30 WRO/actualisering- ter inzage in het gemeentehuis van Ambt Montfort.Ontwerp

Het ontwerp bestemmingsplan betreft de aanleg van de A73 binnen wegvak G. Dit wegvak ligt gedeeltelijk binnen de gemeente Ambt Montfort en gedeeltelijk binnen de gemeente Roermond. Het strekt zich grofweg uit van de Heidebaan in Roermond tot de kruising Gulickerweg/Veestraatje (Leropperveld) in Ambt Montfort. De Rijksweg 73-Zuid zal op dit traject voornamelijk via een tunnel worden vormgegeven.

Voor bovengenoemd gebied is reeds in 2001 een bestemmingsplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Het nu voorliggende ontwerp betreft herstel en actualisatie van het eerder vastgestelde plan. Het herstel heeft betrekking op de onderdelen van het plan waaraan door Gedeputeerde Staten van Limburg goedkeuring onthouden is.

De actualisatie betreft met name een gewijzigde uitvoering van de tunnel:


1. dichte uitvoering van het tunneldak in plaats van een lamellendak en daarmee samenhangend een gewijzigde vormgeving van de noordelijke tunnelmond (grondgebied Roermond)
2. het vervallen van de vluchtstroken in de tunnel (grondgebied Ambt Montfort en Roermond)

Daarnaast vinden nog enkele kleinere aanpassingen plaats. Voor het grondgebied van Ambt Montfort gaat het daarbij om de aanpassing van een dwarsprofiel in verband met een bomenrij en de aanpassing van een lengteprofiel en verruiming van een vrijstellingsmogelijkheid in verband met de toe te passen constructiemethode.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zijn of haar zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Ambt Montfort, Postbus 6099, 6077 ZH te St. Odiliënberg.